Keresés
Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben | 7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: [javascript protected email address]

Hírek

Nyolc PVSK-s díjat osztottak ki

Amint arról korábban írtunk, a Baranya Megyei Kosárlabda Szövetség idén is meghirdette a Baranya Megye Év Legjobbjai szavazást, melynek díjátadóját a hétvégén tartották. A 2020-as év legjobbjai közül nyolc PVSK-s jelölt nyerte meg kategóriáját.

Az év felnőtt profi játékosa: Andrija Ciric

Andrija Ciric hosszú, és eredményes játékos-pályafutást zárt le 2020-ban. Magyarországon legnagyobb sikerét a Falcoban érte el, ahol 2008-ban bajnok lett. Több másik hazai klub mellett két alkalommal a PVSK férficsapatát is erősítette. Előbb a 2011/12-es szezonban, majd 2018 nyarától, egészen tavalyi visszavonulásáig. Tagja volt a bajnoki bronzérmet szerző PVSK-Veolia csapatának 2019-ben, és a csapat egyik legjobbjaként vett részt a klub eddigi egyetlen nemzetközi kupaszereplésében is.

Az év felnőtt amatőr női játékosa: Gyuró Dalma

Gyuró Dalma első találkozása a szeretett sportjával még általános iskolásként történt az igazi pécsi kosárlabda életben, amikor virágkorát élte a női kosárlabda a MIZO PVSK színeiben. Hamar beleszeretett ebbe a játékba és bár mindig tudta, hogy nem lesz belőle profi játékos, óriási odaadással, kitartással és még hatalmasabb szívvel dolgozott. Eleinte csak a pályán, majd pár éve már a pálya szélén is megmutatja elhivatottságát. A PVSK utánpótlásánál szeretteti meg a játékot a legkisebbekkel és ez mellett oszlopos tagja a PVSK-Ötye csapatának, ahol szintén igyekszik a tudása legjavát adni meccsről meccsre.

Az év U18-as leány játékosa: Borbás Panni

Borbás Panni a PVSK-nál nevelkedett nyolcéves korától kezdve, jelenleg a PINKK-424 női felnőtt csapat játékosa. Utánpótlás évei alatt többször is bekerült a korosztályos válogatottak csapataiba és szinte minden évben meghatározó játékosa volt csapatának. Nagyon sok plusz munkát vállalt azért, hogy kosárlabdázó lehessen. Nagyon sok lemondással és áldozattal járt ez, de Panni mindent vállalt, hogy elérje céljait. Jó úton halad, hogy profi játékos váljon belőle.

Az év U16-os fiú játékosa: Hőgye Patrik

Hőgye Patrik az elmúlt szezonban 2005-ös születésűként nyújtott kiemelkedő teljesítményt a 2004-ben születettek között a kiemelt kadett bajnokságban. Egyéni képzéseken rendszeresen javította hiányosságait és soha nem elégedett meg a “majdnem jó”-val. Vezéregyéniség a munkában, de egy poénért sem kell a szomszédba mennie. A tavalyi szezonban meghívást kapott a felnőtt csapat utolsó heti edzéseire. Sokat fejlődött az elmúlt pár hónapban technikailag, sokkal fegyelmezettebb, és ami nagyon fontos, türelmesebb magával szemben.

Az év amatőr edzője: Máté János

Máté János neve ismerősen csenghet a PVSK-szurkolók, dolgozók és sportolók számára is, hiszen játékosként és edzőként egyaránt sokat tett már az egyesületért. Oroszlánrészt vállalt a PVSK Nemzeti Kosárlabda Akadémia megalapításában, s jelenleg amellett, hogy ő a PSN Zrt. vezérigazgatója, a megyei kosárlabda szövetség elnökségi tagjaként is tevékenykedik. Sok munkája ellenére sem szakadt el a kosárlabdapályától, hiszen a PVSK-Öregfiúk csapatának edzőjeként segíti előre az együttest a megyei bajnokságban, akikkel eddig mindig a dobogón végzett.

Az év női utánpótlásedzője: Tiszay-Rákosi Katalin

Tiszay-Rákosi Katalin már több mint tíz éve neveli a kiskosarasokat a PVSK falai között, többszáz lánnyal ismertette és szerettette meg ezt a játékot. Olyan edző, aki folyamatosan tanul és fejleszti magát, soha nem fél kérdezni és elmondható róla, hogy évről évre nagyon sokat fejlődött. A kosárlabdapálya mellett képzeli el az életét és ezért mindent meg is tesz. Azon edzők közé tartozik, akinek sokat jelent a klubhűség, igazi PVSK-s szív dobog benne, akire mindig minden helyzetben lehet számítani, ha kosárlabdáról van szó.

A Baranya Legjobbja különdíjak 2020. kategória győztesei

A Baranya megyei kosárlabda fair play díja: Vojtek Aurél

Vojtek Aurél, a 70-es 80-as évek sikeres élvonalbeli kosárlabdázója volt. Egészségügyi állapotának romlása miatt mozgáskorlátozottá vált, de a kosárlabdától nem szakadt el. Jelenleg a PTE PEAC Rolling Basket kerekesszékes kosárlabdacsapat oszlopos tagja, és egyben Magyar Kerekesszékes Kosárlabda Válogatott kerettagja is. A civil életben nyugdíjba vonulásáig a megváltozott munkaképességű személyekkel foglalkozott. Mind a sportban, mind a munkájában példamutatóan képviselte és képviseli a fair play szellemiséget. Az egyéni érdekekkel szemben a közösséget előtérbe helyező személyiség. Sportszerű játékfelfogása, a becsületes küzdelem minden szinten történő felvállalása, segítőkész viselkedése, a rokkantsága ellenére példamutató életfelfogása, a szakértői munkában felvállalt fair play értékek közvetítése példát mutatnak a társadalom tagjainak a mintaszerű életmód követésére.

A díjat fia, Vojtek Aurél vette át.

Életmű-díj

A Baranya megyei kosárlabdázásért kifejtett több évtizedes munkájának elismeréséért: Füzesi József

Immár a 80. születésnapjához közelít Füzesi József, Jóska bácsi, aki közel hatvan éve a pécsi utánpótlás kosárlabdasport meghatározó alakja. Az 1964-ben megszerzett biológia, földrajz és testnevelés szakos tanári diplomát egy év múlva kosárlabdaedzői, majd 1980-ban, a Testnevelési Főiskolán kosárlabda szakedzői képesítéssel egészítette ki. Szentlőrincről került Pécsre, ahol először a Karikás Frigyes Utcai Általános Iskola testnevelő tanára volt, majd 1982-től 2004-ig, nyugdíjba vonulásáig igazgatóhelyettesként, sportszakmai vezetőként dolgozott a pécsi Testnevelési Általános és Sportiskolában (közkeletű nevén TÁSI-t). A szívéhez legközelebb talán a diákolimpiai országos döntők álltak. Elévülhetetlen érdemei vannak Pécsett a fiú és a leány utánpótlásnevelésben.

A díjat fia, Füzesi Gábor vette át.

A többi kategória nyertesei:

Az év felnőtt profi női játékosa: Wentzel Nóra (PEAC-Pécs)

Az év felnőtt amatőr férfi játékosa: Csíkos Árpád (Mecsek SE)

Az év U14-es leány játékosa: László Anna (Rátgéber Kosárlabda Akadémia)

Az év U16-os leány játékosa: Laczkó Sára (Rátgéber Kosárlabda Akadémia)

Az év U14-es fiú játékosa: Kiss Gergely (Rátgéber Kosárlabda Akadémia)

Az év U18-as fiú játékosa: Kazy Balázs (Rátgéber Kosárlabda Akadémia)

Az év U20-as fiú játékosa: Scherer Bálint (Rátgéber Kosárlabda Akadémia)

Az év férfi utánpótlásedzője: Ivica Mavrenski (Rátgéber Kosárlabda Akadémia)

A Baranya Legjobbja különdíjak 2020. kategória-győztesei:

Baranya megye diáksportjáért díj: Pokol Lajos

Baranya megye kosárlabda-játékvezetőjének díja: Kapitány Gellért

Baranya megye profi kosárlabdaedzőjének díja: Csirke Ferenc

Baranya megye sportvezetőjének díja: dr. habil. Rátgéber László

Gratulálunk a díjazottaknak!




Kapcsolódó hírek

A hajrájához érkezett a Baranya Megye Év Legjobbjai 2020 szavazás

Két nap múlva véget ér a megyei kosárszövetség által indított Baranya Megye Év Legjobbjai 2020 szavazás, vasárnapig voksolhatunk az általunk vélt legjobbakra.

Elolvasom 2020.12.25. 18:16

A PVSK-ból kerül ki a győztes

Amint arról már írtunk, idén is voksolhatunk az általunk vélt legjobbakra a Baranya Megye Év Legjobbjai 2020 szavazáson, melyet a megyei kosárszövetség indított. 14 kategóriából 13-ban jelöltek PVSK-s sportolót, illetve edzőt, amely külön öröm egyesületünk számára. A felnőtt profi férfi játékosok kategóriájában a PVSK-Veolia három kosarasát, Veljko Budimirt, Ruják Andrást, Veljko Dragasevicet, és a csapat másodedzőjét, de tavaly még aktív játékosát, Andrija Ciricet is jelölték. Bán Gábort, a PVSK Marketing Kft. ügyvezetőjét kérdeztük.

Elolvasom 2020.12.24. 17:44

A folyamatos fejlődés a cél

Amint arról már írtunk, idén is voksolhatunk az általunk vélt legjobbakra a Baranya Megye Év Legjobbjai 2020 szavazáson, melyet a megyei kosárszövetség indított. 14 kategóriából 13-ban jelöltek PVSK-s sportolót, illetve edzőt, amely külön öröm egyesületünk számára. Bekk Zsanett és Tiszay-Rákosi Katalin is jelöltje az Év női utánpótlás edzője díjnak.

Elolvasom 2020.12.23. 17:35

Játékosként és edzőként is a PVSK-t erősítik

Amint arról már írtunk, idén is voksolhatunk az általunk vélt legjobbakra a Baranya Megye Év Legjobbjai 2020 szavazáson, melyet a megyei kosárszövetség indított. 14 kategóriából 13-ban jelöltek PVSK-s sportolót, illetve edzőt, amely külön öröm egyesületünk számára. Stranszky Bettina és Riskó Dávid tavaly együtt edzősködtek, most egymás „ellenfelei” az Év férfi utánpótlás edzője kategóriában.

Elolvasom 2020.12.22. 18:17

Már a felnőtt csapattal edzenek

Amint arról már írtunk, idén is voksolhatunk az általunk vélt legjobbakra a Baranya Megye Év Legjobbjai 2020 szavazáson, melyet a megyei kosárszövetség indított. 14 kategóriából 13-ban jelöltek PVSK-s sportolót, illetve edzőt, amely külön öröm egyesületünk számára. Carev Aleksej és Erdei Ádám is az Év U20-as játékosa díj esélyese. Rab Gyulát kérdeztük a két fiúról.

Elolvasom 2020.12.21. 18:08

U18-as játékosaink is a jelöltek között

Amint arról már írtunk, idén is voksolhatunk az általunk vélt legjobbakra a Baranya Megye Év Legjobbjai 2020 szavazáson, melyet a megyei kosárszövetség indított. 14 kategóriából 13-ban jelöltek PVSK-s sportolót, illetve edzőt, amely külön öröm egyesületünk számára. Marjanovic Jakov Jozot és Hőgye Pétert is jelölték a szavazáson, az Év U18-as játékosa kategóriájában szavazhatunk rájuk.

Elolvasom 2020.12.20. 17:27

Rengeteg áldozatot hoztak a kosárlabdáért

Amint arról már írtunk, idén is voksolhatunk az általunk vélt legjobbakra a Baranya Megye Év Legjobbjai 2020 szavazáson, melyet a megyei kosárszövetség indított. 14 kategóriából 13-ban jelöltek PVSK-s sportolót, illetve edzőt, amely külön öröm egyesületünk számára. Borbás Panni és Horváth Boglárka már a nagyobbak között is bemutatkozott, róluk beszélgettünk Debreceni Eszterrel.

Elolvasom 2020.12.19. 16:08

A nagyobbak között is bizonyítanak

Amint arról már írtunk, idén is voksolhatunk az általunk vélt legjobbakra a Baranya Megye Év Legjobbjai 2020 szavazáson, melyet a megyei kosárszövetség indított. 14 kategóriából 13-ban jelöltek PVSK-s sportolót, illetve edzőt, amely külön öröm egyesületünk számára. Az U16-os leány jelöltek között kapott helyet Temes Boróka és Bukovszky Kitti is. Edzőjüket, Debreceni Esztert kérdeztük két tehetségünkről.

Elolvasom 2020.12.18. 14:24

Kiskoruk óta csapatuk vezéregyéniségei

Amint arról már írtunk, idén is voksolhatunk az általunk vélt legjobbakra a Baranya Megye Év Legjobbjai 2020 szavazáson, melyet a megyei kosárszövetség indított. 14 kategóriából 13-ban jelöltek PVSK-s sportolót, illetve edzőt, amely külön öröm egyesületünk számára. A legjobb U16-os fiú jelöltek között ott van Hőgye Patrik és Gróf Máté is.

Elolvasom 2020.12.17. 14:35

Nemcsak a pályán, a poénkodásban is húzóemberek

Amint arról már írtunk, idén is voksolhatunk az általunk vélt legjobbakra a Baranya Megye Év Legjobbjai 2020 szavazáson, melyet a megyei kosárszövetség indított. 14 kategóriából 13-ban jelöltek PVSK-s sportolót, illetve edzőt, amely külön öröm egyesületünk számára. Az év U14-es fiú játékosa kategóriában két tehetségünk is érdekelt, Márkus Péterről és Mogyorósi Balázsról edzőjük, Riskó Dávid mesélt.

Elolvasom 2020.12.12. 12:16

Ifjú titánjaink az idősebbek sarkában

Amint arról már írtunk, idén is voksolhatunk az általunk vélt legjobbakra a Baranya Megye Év Legjobbjai 2020 szavazáson, melyet a megyei kosárszövetség indított. 14 kategóriából 13-ban jelöltek PVSK-s sportolót, illetve edzőt, amely külön öröm egyesületünk számára. Az év U14-es leány játékosa kategóriában jelölték két tehetségünket, Hőgye Petrát és Csirke Petrát is. Edzőjüket, Bekk Zsanettet kérdeztük a szavazásról és a lányokról.

Elolvasom 2020.12.07. 14:41

Évtizedek óta a PVSK-ban

Amint arról már írtunk, idén is voksolhatunk az általunk vélt legjobbakra a Baranya Megye Év Legjobbjai 2020 szavazáson, melyet a megyei kosárszövetség indított. 14 kategóriából 13-ban jelöltek PVSK-s sportolót, illetve edzőt, amely külön öröm egyesületünk számára. Az év amatőr edzője kategóriában helyet kapott Máté János, a PVSK Öregfiúk kosárlabdacsapatának vezetőedzője is, őt kérdeztük most a szavazásról.

Elolvasom 2020.12.02. 07:52

Az öreg tyúkok sem maradnak ki a szavazásból

Amint arról már írtunk, idén is voksolhatunk az általunk vélt legjobbakra a Baranya Megye Év Legjobbjai 2020 szavazáson, melyet a megyei kosárszövetség indított. 14 kategóriából 13-ban jelöltek PVSK-s sportolót és edzőt, amely külön öröm egyesületünk számára. A felnőtt amatőr női játékosok jelöltjei között szerepel a PVSK-Ötye két tagja, Simon Krisztina és Gyuró Dalma is, őket kérdeztük most a szavazásról.

Elolvasom 2020.11.24. 14:35

Porondon az öregfiúk

Amint arról már írtunk, idén is voksolhatunk az általunk vélt legjobbakra a Baranya Megye Év Legjobbjai 2020 szavazáson, melyet a megyei kosárszövetség indított. 14 kategóriából 13-ban jelöltek PVSK-s sportolót, amely külön öröm egyesületünk számára. A felnőtt amatőr férfi játékosok jelöltjei közé bekerült Móricz Tamás és Takaró Tamás, a PVSK öregfiúk kosárcsapatának két oszlopos tagja is, velük készítettünk rövid interjút.

Elolvasom 2020.11.19. 15:27

Események

2024. április

    • h
    • k
    • sze
    • cs
    • p
    • szo
    • v
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    • 6
    • 7
    • 8
    • 9
    • 10
    • 11
    • 12
    • 13
    • 14
    • 15
    • 16
    • 17
    • 18
    • 19
    • 20
    • 21
    • 22
    • 23
    • 24
    • 25
    • 26
    • 27
    • 28
    • 29
    • 30
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5

Nagyobb méret Következő hónap

A nap képe