Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Elhunyt Ambrus Tamás

Hosszan tartó, súlyos betegség után, életének 51. évében hunyt el a Ferencváros örökös bajnoka, aki 61 alkalommal szerepelt a magyar válogatottban. Hat évig dolgozott a PVSK-nál vezetőedzőként.

Ambrus Tamás 1964. június 27-én született Budapesten, a családi hagyományoknak megfelelően tizenegy évesen vízilabdázni kezdett. Tizenhat évesen debütált az élvonalban, édesapja Ambrus Miklós olimpiai bajnok után ő is kapusposzton szerepelt. Pályafutása első húsz évében a Ferencvárosban védett, összesen 306 mérkőzésen játszott zöld-fehér színekben.
 
Az FTC-vel 1988-ban és 1990-ben bajnokságot nyert, 61-szer hívták be a válogatottba, a nemzeti csapattal részt vett az 1986-os madridi világbajnokságon, és az 1985-ös szófiai Európa-bajnokságon. 1990-ben külföldre szerződött, a RN Florentia játékosa volt, 1993-tól a BVSC-ben folytatta pályafutását, ahol két bajnoki címet szerzett. 

Aktív pályafutását követően 1998-ban és 1999-ben a BVSC másodedzőjeként bajnokságot nyert. 2000-től négy éven keresztül dolgozott edzőként Firenzében, majd hazatért és hat évig dolgozott a PVSK-nál vezetőedzőként. 2010-ben visszatért a nevelőegyüttesébe, ahol három évig volt az FTC vezetőedzője, majd haláláig a klub vízilabda szakosztályának vezetője.

Ambrus Tamást a Ferencváros vízilabda-szakosztálya saját halottjának tekinti. Temetéséről később intézkednek.

A Magyar Vízilabda Szövetség és a PVSK osztozik a család, a barátok gyászában.

Forrás: www.waterpolo.hu

---
Kapcsolódó cikkek Ambrus Tamásról:
"Köszönöm Pécsnek!" - Búcsú helyett- Ambrus Tamás emlékére…
A kupagyőztes ellen egy nemes ügyért játszik vízilabda csapatunk
A PVSK is összefogott Ambrus Tamás gyógyulásáért
Olimpiai bajnokokkal Ambrus Tamás gyógyulásáért