Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

A kupagyőztes ellen, egy nemes ügyért játszik vízilabda csapatunk

Az E-On Férfi Vízilabda Bajnokság 23. fordulója két szempontból is különleges lesz a PVSK Mecsek Füszért csapatának. Egyrészt a Magyar Kupagyőztes és a tabellát vezető - a BL-ben is kiválóan szereplő - Szolnok lesz a vendég. Másrészt a Pécs volt edzőjének Ambrus Tamásnak a gyógyulásáért gyüjt a PVSK a vízilabda társdadalommal eggyütt. Az elmúlt mérkőzésről, a szombati mérkőzésről, illetve volt mesteréről kérdeztük Lukács Gergely vezetőedzőt.

- Az UVSE ellen egy rendkívül szoros és izgalmas meccsen vagytok túl

-- Egy nagyon jó, és magas színvonalú meccset játszottunk az Újpesttel. Volt, hogy az egyik, volt hogy a másik csapat vezetett. A végén úgy jött ki sajnos a lépés, hogy az UVSE nyerte meg a mérkőzést. Jó vízilabdát játszottunk, nagyon taktikusan és fegyelmezetten, kellő harciassággal. Sajnos a végjátékban nem lőttük be a lehetőségeinket, pedig az utolsó 10 másodpercben két komoly lövőhelyzetünk volt ahhoz, hogy döntetlenre hozzuk a meccset. Nyilván nem jó dolog egy rangadón kikapni, de megint egy olyan mérkőzésen vagyunk túl ahol rengeteg bíztató jelet láttam. Az ilyen meccseknek a lezárását, a megnyerését – ahogy az FTC elleni találkozó után is mondtam már - meg kell még tanulnunk, ehhez pedig a hajrában kellően higgadtnak kell maradnunk.

- Ha a Brazil válogatott játékosunk Jonas O. Crivella játszott volna?

-- Hát nálunk mindenki számít, éreztük Jonas hiányát, de ezt így utólag nem lehet megmondani mi lett volna ha …  Az tény, hogy egy gólveszélyes játékossal rövidebbek voltunk, Crivella rutinja sokat számít egy ilyen rangadón. Ami viszont nagyon örömteli, hogy 3 ifi korú pécsi fiatalt is neveztünk a találkozóra, akik közül Csaba és Lajkó egyre érettebb, OB1-es teljesítménnyel rukkol elő.

- Egy igazi topp csapat látogat hozzánk a Szolnok

-- Ez egy teljesen más mérkőzés lesz, mint az UVSE elleni. A Szolnok kimagaslik Európa mezőnyéből is, más szintet képvisel, mint mi. Én azt kértem a játékosaimtól , hogy tudásunk legjavát tegyük bele a mérkőzésbe. Hajtsunk az elejétől a végéig és hát majd meglátjuk, hogy ez mire lesz elég.

- Ez nem egy megszokott bajnoki lesz. Ambrus Tamás súlyos betegségének kezelési költségeire gyűjt a vízilabda társadalom és a PVSK. Te jól ismered Őt.

-- Ez egy nagyon nemes kezdeményezés! Ambrus Tamás rengeteget tett a pécsi vízilabdáért, ha Ő nincs, akkor nem lehetne OB1-es pólóról beszélni Pécsett. Személy szerint én is sokat köszönhetek neki, rengeteget tanultam tőle. Ebben a nagy csatában, amit most vív minden segítség sokat számít. Nem ismertem nála nagyobb harcost, nagyon bízom benne, hogy most is nyerni fog! Ezúton kérnék minden kedves szurkolót, hogy jöjjön ki a mérkőzésre, mutassák meg a Tominak mennyien szeretik Őt Pécsett, és aki teheti segítse a gyógykezelését is!  

---
2015.03.14. Szombat 19:00 óra | PVSK Mecsek Füszért - Szolnok
E-On Férfi Vízilabda OB I. bajnokság 23. forduló. Pécs, Abay N.O. Sportuszoda