Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

PVSK-VEOLIA: Rangadó, két fronton is

NB I-es csapatunk szombaton a Falco együttesét fogadja a bajnokságban, mint ahogyan az U20-as pontvadászatot vezető fiataljaink is. Jótékonysági akció és meglepetések...

Mikulás után pár nappal, december elején sokakban már biztosan buzog a karácsonyi kedv. Ha esetleg mégsem, könnyen lehet, hogy szombaton délután majd kosarasaink tesznek róla, hogy ünnepi hangulatba kerüljünk. NB I-es együttesünk a Jászberény legyőzése után ismét hazai pályán szerepel a hétvégén, ráadásul nagy meccsre van kilátás, hiszen a Falco érkezik Pécsre. Ez a párosítás már önmagában is csemege a javából, ráadásképpen az is elmondható ezúttal, hogy a harmadik vendégeskedik az ötödiknél, ez pedig tovább emeli a találkozó rangját. 

Bizony, a Jászberény elleni sikernek köszönhetően jelenleg a tabella ötödik helyén tanyázunk, ami nagyon szépen mutat. Ráadásul a szombathelyiek esetleges legyőzésével meg is lehetne szilárdítani ezt a pozíciót. Persze ez biztosan nem lesz egyszerű feladat, hiszen a Falco kiváló erőkből áll. Ha ellenfelünk keretét megvizsgáljuk, olyan kiváló játékosokat találunk, mint a válogatottban is szerepet kapó Perl Zoltán és Váradi Benedek, de a magyar állampolgárságot nemrég megkapó Darrin Govens, vagy a szintén extra képességekkel megáldott Milis Boriszov ellen sem sokat szeretnek játszani. Perl például az egész bajnoki mezőny harmadik legeredményesebb játékosa, közel 19 pontos meccsenkénti átlagával. Ráadásul akad majd ismerős arc is a vendégeknél, nem is egy. Tóth Norbertnek, egykori csapatkapitányunknak vagy épp korábbi edzőnknek, Szrecsko Szekulovicsnak sem kell majd kopognia, mielőtt belép a Lauber Dezső Sportcsarnokba.

Nagy meccs lesz tehát a szombati, ahol óriási odafigyelés és koncentráció szükségeltetik majd csapatunktól egy jó eredmény eléréséhez. Meg persze szükségünk lesz szurkolóink támogatására, éppen úgy, ahogyan idén eddig az összes hazai mérkőzésünkön. Ráadásul aki szombaton kilátogat a Lauberbe, az a sportélmény mellett a Pécsi Gyerekklinika lakóinak is örömöt szerezhet. Ugyanis ahogyan az elmúlt években rendszeresen, úgy idén is jótékonysági akciót szervez klubunk az ünnepek közeledtével. Ezúttal a gyerekklinika fiatal lakói számára szervezünk gyűjtést, arra kérjük tehát szurkolóinkat, hogy hozzanak magukkal rajzeszközöket. Ezzel talán kicsit színesebbé tudjuk tenni azoknak a gyerekeknek a karácsonyát, akik az ünnepet is kénytelenek kórházban tölteni. Aki ráadásul adakozik szombaton, annak két darab belépőt adunk cserébe, amelyet a szezonból hátralévő bármely hazai mérkőzésünkön felhasználhat.

Jótékonysági akció, és meglepetések várják szurkolóinkat. Részletek, klikk >>

Ezen kívül is megéri kijönni a meccsre, ugyanis támogatónk, a NOVRO SZUPERMARKET jóvoltából a Falco elleni meccsre érkező első 500 szurkolónk egy pólót kap ajándékba, e mellett pedig valamennyi nézőnket meglepjük egy kuponfüzettel is, amelyben a csapatunk támogatói által felajánlott, összesen több mint százezer forint értékű lakossági kedvezmény-csomag található. Kuponfüzet, klikk >>

Itt azonban még nincs vége a szombati napnak. Pontosabban, nem itt kezdődik. Az NB I-es összecsapás előtt rendezzük ugyanis a Pécsi VSK-VEOLIA–Falco párharc U20-as „változatát” is. Ez pedig jelen állás szerint utánpótlás fronton a jelenleg létező legnagyobb rangadó. A mi fiataljaink állnak ugyanis a tabella élén, eddig hibátlan mérleggel, kilenc bajnokiból kilencet megnyerve. A szombathelyi vendégek pedig a második helyen vannak, nyolc meccsükből hetet megnyerve. Az biztos, hogy Juhász Olivér vezette U20-as együttesünk számára hatalmas jelentősége van ennek a párharcnak, ha ugyanis a Falcot is meg tudjuk verni, a jelenlegi álláshoz képest is sikerülne lépéselőnybe kerülnünk. 

Akinek tehát engedi az ideje, az a szombat estét kezdje már kora délután. Szurkoljuk ki együtt U20-as és felnőtt csapatunk győzelmét is, és hangolódjunk közösen az ünnepekre a Lauberben.

Program:

2017.12.09. 15:30 | Pécsi VSK-VEOLIA - Falco KC Szombathely, U20
Férfi kosárlabda NB I. U20, 10. forduló. Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok

Pénztár 17:00 órától

2017.12.09. 18:00 | Pécsi VSK-VEOLIA - Falco KC Szombathely
Férfi kosárlabda NB I. alapszakasz, 10. forduló. Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok

ÉLŐ: www.pvsk-panthers.hu
Friss eredmények, képek és videók a helyszínről...