Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Küzdésből is jelesre vizsgáztak judósaink

Több fronton is helyt álltak, mondanánk, ha háborúról lenne szó, mivel e sportágban elsősorban harcról beszélhetünk, a frontok csak elméletben léteznek.

Eredményes félévet zártak a PVSK judósai. A versenyeken tapasztalt fegyelem, a felkészülésnél megkövetelt koncentrációval kezdődik, és mivel a judo abszolút küzdősport, a mérkőzésen folytatódik. Ez akár minden sportágra is igaz lehet. A judo sportban azonban hatványozottan igaz, mert itt egy századnyi koncentráció kihagyás vereséget hozhat.

A sikerek egyik kovácsa, a maga is versenyző, az idén senior Európa bajnokságon a harmadik aranyát nyerő Kersics Antal, az elmúlt félévet értékelte:

- Kezdeném a végén. Nemrégiben mindenki övvizsgát tett regionális és megyei szinten is. (Erről nemrég olvashattak itt az oldalon - a szerk. Ny. L.)

Folytatnám a Diákolimpia versenyeivel, ahol Rácz Bálint és Pál Alexa is bajnokok és válogatottak is lettek. Bálint a Magyar Kupában is hozta formáját, ahol ezüstérmet szerzett. Ők a soron következő serdülő nemzetközi versenyeken zöld kártyával indulhatnak, ami azt jelenti, hogy a Judo Szövetség fizeti a nevezési díjaikat. Rajtuk kívül még Böngyik Anna és Ligeti Márk is bekerült a serdülő válogatottba.

Diákolimpián 12, a Magyar Kupa sorozatban 18 érmet szereztünk négy korcsoportban, ami nagyon jó eredmény, összesen 30 érmet jelent, erre már a Szövetségben is felkapták a fejüket.

Elsősorban az alacsonyabb korcsoportnál szerepeltünk sikeresen, az ifiknél és a junioroknál kicsit el vagyunk maradva, talán a pályaválasztást is befolyásoló események miatt van ez így. (Érettségi, Felvételi, Jogosítvány stb.)

Feladat lesz bőven. Szeptemberben kezdődnek a Magyar bajnokságok, illetve Nemzetközi versenyeken indulunk, előtte még egy Tenkes Kupa lesz augusztus 13-14-én, Siklóson. Majd következik a mi fő rendezvényünk, amire lényegében egész évben készülünk, a Misina Kupa a Gandhi Gimnázium sportcsarnokában. Július 23-tól az orfűi edzőtáborba vonulunk, ahol nyugodtan készülhetünk a nagy feladatokra. A „Sport legyen a tiéd” program keretében környék településeire, Magyarhertelendre, Sikondára is ellátogatunk, ahol bemutató foglalkozásokat tartunk majd. Lesz feladat bőven, a sikerek bennünk vannak, csak nagyon kemény, következes munkával ki kell hozni magunkból.

Nyilas László