Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Létesítmények

Sípálya

Pécsett a Misina tetőn két sípálya, egy komfortos síház és egy alsó vezetésű drótköteles sífelvonó áll a síelők és snowboardosok rendelkezésére.

Ratrak és hóágyú nincsen, de havas napokon így is nagy élmények várnak a fellátogató sporttársakra. A pálya egyes szakaszai kezdőknek is alkalmas terepet biztosítanak a tanulásra. Az egy szezonban síelhető napok száma átlagosan 30 nap. A Szakosztály nagy erőkkel dolgozik azon, hogy a síelési lehetőségeket javítsa, és a szolgáltatásokat bővítse.

Jelenleg egy 600 méter és egy 450 méter hosszú sípálya vár a síelőkre a Misinán, az ügyesebbekre ugratók, illetve korlátok és titkos erdei útvonalak. A síházban egy lelkes közösség található, ahol mindig szívesen látják a vendégeket egy teára, egy zsíros kenyérre. A pécsi síházat és sípályát a PVSK Sí Szakosztálya működteti és tartja karban a sport szeretetéért, társadalmi munkával több, mint 50 éve.

A sífelvonó havas napokon megbeszélés szerint, de általában munkanapokon délután, hétvégén pedig egész nap üzemel. Jelenleg a sípályán egy alsóvezetésű drótköteles felvonó működik, melyet tagsági díj ellenében, vagy napijeggyel lehet használni.

A TV-toronytól északi irányban kell a sárga jelzésen 150 métert gyalogolni a Pécsi Síházig.

Síház telefonszáma: (06 30) 442-0574