Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Létesítmények

Műfüves labdarúgó pálya

Aki emlékszik még a régi szép idők pécsi „áldott salakos” pályáira, netán játszott is rajtuk, nem sajnálja, hogy eme „térdkoptató” sporttelep immár a múlté.

Legalább is 2014. október 07- óta PVSK pályán. A jó öreg „salakos” helyére kerülő gyönyörű műfüves labdarúgó pályát nagyszámú pécsi  prominens társadalmi és gazdasági vezető, szülő, és sportbarát, valamint a sajtó jelenlétében adták át, a fent nevezett napon. Az átadáson jelen volt Dunai Antal az MLSZ képviseletében valamint Páva Zsolt polgármester is, számos régi PVSK-s labdarúgó, sportolók, szülők. A polgármester beszélt arról, hogy a nagy szellemi és fizikai összefogás mentén létrejött sportpálya illeszkedik az utóbbi években a városban megindult sportfejlesztések  sorába.  Az MLSZ képviseletében a Pécsett is szerepelt, majd az Újpestnél kiteljesedett Dunai Antal olimpiai bajnok labdarúgó magas hőfokú beszámolója, és nem utolsó sorban, későbbi gyakorlati bemutatója is nagy sikert aratott. Az 500 néző előtt elhangzott beszédek után, a PVSK gyermek labdarúgói vették birtokba a létesítményt.

A pálya, amelyen NB III-as bajnoki meccseket is lehet játszani, villanyvilágítással van ellátva, így sötétedés után is lehet használni. Nagy szolgálatot tesz az egyesület, és a város labdarúgó sportjának is. Legutóbb itt játszották a BMLSZ által rendezett „Ottrakinger Nagypályás Labdarúgó Kupa” mérkőzéseit. A téli időszakban a szép számú utánpótlás csapatok is használják edzésekre, bajnoki és edzőmeccseket játszanak a kitűnő adottságokkal rendelkező „műfüvesen”.