Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Létesítmények

Atlétika pálya

Atlétika pályánk talán a PVSK legnépszerűbb létesítménye. Atlétáink mellet több szakosztályunk is itt végzi alapozó edzéseit, de amatőr sportolók is nagy számban és rendszeresen használják.

Eredetileg a labdarúgó stadionba tervezték, de ezt az MLSZ „megfúrta”, azzal az indokkal, hogy a labdarúgó pálya, legyen labdarúgó pálya, és ne atlétikai stadion, ahol körbe futópálya van, és ezzel is távolabb kerülnek a nézők a focimeccsektől. A létesítmény alapkövét az előző évben Toller László pécsi polgármester, és az Országgyűlés akkori Elnöke, Áder János rakta le. A futópályát 2002-ben adták át ünnepélyes keretek között.  A nyolcpályás létesítmény javarészt 400 m hosszú, de a két külső sáv, kicsit hosszabb, 434 méter. A pálya befele lejt, ezért speciális edzéseket, részidőméréseket, váltókat is lehet végezni rajta. Dobó és ugrószámokra, köztük a rúdugrásra is alkalmas a létesítmény, a sportág igényeinek megfelelő szivacsdombbal van ellátva. Egy időben, a baleseti szabályok betartása mellett, akár 200 atléta is tréningezhet itt.

Pécs városának egyetlen ilyen jellegű sportlépítményében sokszor rendeztek Diákolimpia versenyeket, köztük Országos Döntőket is. A futópályát a többi szakosztály, illetve a szabadidő sportolók is használhatják, így 14 év alatt alaposan elkopott, ezért a borítás cseréjére is sor kerülhet.