Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Tisztes vereség, fegyelmezett játékkal az OSC-től

Csoportunk listavezetője ellen idegenben nagyszerűen helytálltak Lukács Gergely tanítványai.

OSC - PVSK-Mecsek Füszért 7-5 (1-0, 4-1, 2-2, 0-2)
E-On Férfi Vízilabda OB I. bajnokság 8. forduló. Budapest, Kondorosi úti uszoda

PVSK: Barát Ferenc, Horváth Zsombor, Opacak Toni, Surányi László, Csacsovszky Alex, Macsi Patrik, Ivan Basara, Lajkó Márton Mihály, Nenad Stojcic, Rakonjac Zlatko, Csacsovszky Erik, Krizsán András, De Blasio Domenico, Duvnjak Starcevic Barna. Vezetőedző: Lukács Gergely

Kezdők: Duvnjak Starcevic, Surányi, Csacsovszky A., Basara, Rakonjac, Krizsán, De Blasio

Gólszerzők: Salamon 2, Bátori, Decker Á., Hegedűs G., Kovács G., Graham (OSE) illetve Surányi 2, Horváth Zs., Rakonjac, Basara (PVSK)

A BL-címvédő Pro Recco elleni csatára készülő OSC Hegedűs Gábor, Salamon Ferenc és Kevin Graham góljaival, valamint Bisztritsányi Dávid nagyszerű védéseivel a 2. negyedben jelezte, hogy szóba sem kerülhet a meglepetés. Az első gólunkat Surányi László lőtte a félidő vége előtt, így 5-1-es hazai vezetéssel fordultak a csapatok.

A második játékrészben már jól tartottuk magunkat – a 3. negyedben Rakonjac és Surányi is betalált az OSC kapujába – és kiegyenlítetté vált a mérkőzés. A Barát Ferenc helyére kapuba álló Starcsevics labdákat fogott és ezzel bizony nem volt egyszerű dolga Vincze Balázs csapatának. A meccs végére 7-5-re jöttünk fel, a 4. negyedet 2-0-ra (Horvát és Basara keze villant) nyerve szorossá téve az összecsapás végét. A mai teljesítményünkkel igazoltuk, hogy ha koncentráltan játszunk mindenkinek számolnia kell velünk.

Lukács Gergely: - Az augusztusban elkezdett közös utunk első olyan állomása volt ez a mai meccs, ahol a bajnokság egyik legjobb csapata ellen négy negyeden keresztül tudtunk fegyelmezetten és kellő koncentrációval játszani. Győzelmi esélyekről nem beszélhetünk ugyan, de ami számomra a legfontosabb, hogy végig stabilak voltunk, ma nem hullámzott a játékunk. A védekezésünk kezd összeállni és támadásban is csináltunk szép dolgokat. AZ OSC-nek nagyon sok sikert kívánok a Pro Recco elleni hétvégi mérkőzéséhez, a mi feladatunk pedig, hogy többek között erre a teljesítményre építve, folytassuk tovább hosszú utunkat a kitűzött célok felé.

B csoport, 8. fordulójának mai eredményei:
19:00 FTC - KSI SE 16-7
19:30 A-HID OSC – PVSK-Mecsek Füszért 7-5
19:30 UVSE - Racionet Honvéd 7-8