Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

A csoportunkat vezető OSC vendégei leszünk

Az alapszakasz második körében Budapesten folytatja a PVSK Mecsek Füszért a bajnokságot.

Az OB I-es férfi vízilabda bajnokság alapszakaszának első köre és egy hosszabb szünet után az OSC vendégei leszünk Budapesten. A mérkőzés 19:30-kor kezdődik a Kondorosi úti uszodában. Ha ránézünk a sorsolásra látjuk, hogy a második kör nehezebbnek ígérkezik, mert a velünk egy szinten lévő – és számunkra verhető – csapatokhoz mi utazunk (pl. KSI, UVSE). A csapat a bajnokság szünetét – egy kis pihenő után – kemény edzésekkel és az eddigi mérkőzéseken elkövetett hibák elemzésével és javításával töltötte. Idén még egy mérkőzést játszunk, december 5-én a Faradit fogadjuk.

Az elutazás előtt Lukács Gergely vezetőedzőt kérdeztük:

Az alapszakasz felénél tartunk, hogyan értékeled az eddigi szereplést?

Szerzett pontok tekintetében nem lehetek elégedett, hiszen sok hazai meccset játszottunk és jó lett volna egy-két bravúr pontot elcsípni. Az Újpest elleni elvesztett három pont nagyon hiányzik. Viszont ha azt nézem, hogy a fiatal játékosok egyénileg mennyit fejlődtek, illetve csapatként mennyit léptünk előre akkor úgy nem lehetek elégedetlen. Augusztusban egy teljesen új csapattal kezdtük a felkészülést, hosszú időbe került még kialakult a kapcsolat nem csak a játékosok, hanem az edzők és a játékosok között. Sokat léptünk előre még akkor is ha a magyar bajnokságban ez még nem elég. Minden meccsre igaz volt, hogy nagyon hullámzott a játék, a legjobb csapatok ellen is voltak erős periódusok, de a rangadókon mélypontok is. Még sok olyan hibát elkövettünk, ami egyrészt összeszokatlanság, másrészt a rutin hiányából fakad, de ha ezeket a le tudjuk csökkenteni akkor hosszútávon ez egy nagyon jó gárda lesz. 

Mire számíthatunk a folytatásban annak tükrében, hogy az OSC és az FTC lesz a két következő ellenfelünk?

Az erőviszonyok tükrében tudjuk, hogy mint az OSC, mint a Ferencváros nálunk jóval erősebb játékerőt képvisel. Számunkra a következő éles mérkőzés január 30-án lesz az UVSE ellen idegenben. Erre készülünk, ez számunkra a legfontosabb. Azért azt senki ne gondolja, hogy ezt a két meccset abszolút feladva mennénk a vízbe. A két összecsapást beépítjük a felkészülésünk programjába, mindegyik megmérettetés nagyon fontos állomás lesz számunkra. Az OSC és Fradi is olyan csapat, hogy a legkisebb hibát is bünteti, ezért számunkra nagyon jó értékmérő mérkőzések lesznek. Megmutatják, hogy hol tartunk, és mik azok a hibák, amik még mindig hangsúlyosak a csapatunknál.

2015.11.25. 19:30 | OSC - PVSK Mecsek Füszért
E-On Férfi Vízilabda OB I. bajnokság 8. forduló. Budapest, Kondorosi úti uszoda

B csoport, 8. forduló mai programja:
19:00 FTC - KSI SE
19:30 A-HID OSC – PVSK-Mecsek Füszért
19:30 UVSE - Racionet Honvéd

---
Gyűjtsünk együtt plüss állatkákat a gyerekeknek karácsonyra!

Közeleg a karácsony és összefogva a PVSK-PANNONPOWER kosarazóival plüss állatkák gyűjtésébe kezdett csapatunk. Az összegyűjtött plüssöket a keleti városrész óvodáinak és a gyermekkorház kis betegeinek fogják ünnepek előtt átadni a két csapat játékosai. Kérjük szurkolóinkat és támogatóinkat, hogy álljanak a kezdeményezés mellé és lepjük meg minél több ajándékkal a gyerekeket a szeretet ünnepén.

A plüss állatkákat az Abay Nemes Oszkár Sportuszodában (Úszóiskola) lehet leadni, vagy a PVSK-Mecsek Füszért - FTC mérkőzés előtt a nézőtér bejáratánál.