Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Elvonási tünet terhe mellett lehet csak kihagyni

Már nyolcadik alkalommal rendezte meg az idén egyesületünk a kispályás veterán labdarúgó bajnokságot, ami a PVSK elnöke, Czerpán István szerint remek szabadidős sportolási lehetőséget nyújt a mindennapok rohanása mellett.

Nyolc éve hívta életre a PVSK a veterán bajnokságot, és bizony az évek előrehaladtával egyre több csapat kapcsolódott be a versenysorozatba. Nem is csoda, hiszen a 40 év felettiek számára „megalkotott” bajnokság kiváló körülmények között zajlik, egyesületünk Verseny utcai műfüves kispályáján.

A 2015-ös kiírás bronzérmese, a Tomor Autó Bt. egyik játékosa, Rádity Milenkó nagyon szereti ezt a bajnokságot, és neki van is viszonyítási alapja, hiszen hosszú éveken keresztül futballozott a Városi Kispályás bajnokságban is.

- A Veterán bajnokságnak megvan a maga pikantériája, hiszen a mellett, hogy műfüvön játszunk, nem elhanyagolható különbség más bajnokságokkal szemben, hogy itt palánk veszi körül a játékteret – mondta Rádity. – Ez a kevésbé technikás játékosoknak is kedvez, hiszen egy rossz passz, egy labdakezelési hiba után még nincs minden veszve. A játék viszont nagyon pörgős, sokkal több a tiszta játékidő, mint máshol.

A futballista azt is elmondta, hogy hozzá közelebb áll ez a bajnokság, mint a városi, mivel itt nem olyan nagy a tét, aki ide jön focizni, az elsősorban tényleg csak egy kis kikapcsolódásra vágyik, a kemény belépők itt nem tartoznak hozzá a játékhoz.

Czerpán István, a PVSK elnöke is hétről hétre ott van a pályán, így saját bőrén tapasztalhatta meg, milyen jó érzés a munkából hetente egyszer, hacsak háromnegyed órára is, de kiszakadni.

- Személy szerint nekem nagyon fontos az a heti egy meccs, amit játszani tudok, minden kedden úgy szervezem a napomat, hogy este ott tudjak lenni a műfüvön. Az az igazság, hogy ha kimarad, akkor elvonási tünetek jelentkeznek nálam – nevetve árulta el a sportvezető.

Az elnök azt is hozzátette, hogy a PVSK fontosnak tartja ezt a bajnokságot, éppen ezért a jövője nem is kérdés, 2016-ban kilencedik alkalommal is útjára indul majd a labda, már csak azért is, mert nagyon számítanak rá a csapatok. Ahogyan azt Czerpán Istvántól megtudtuk, a legtöbb együttes már igazi törzsgárdának számít, a kezdetek óta itt vannak, ráadásul jövőre remélhetőleg az idei 11 helyett már 12 csapattal indul el a szezon.

K. M.