Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Férfi Kosárlabda NB I. – A listavezetőt fogadjuk

Minden valószínűség szerint gyilkos küzdelmet láthat az, aki vasárnap este 19 órakor a Lauber Dezső Sportcsarnokban lesz: a listavezető Szombathelyt fogadjuk ugyanis.

A Falco egyelőre remekül szerepel a hazai bajnokságban, hiszen nyolc meccséből mindössze egyet veszített el. Ugyanakkor szó sincsen arról, hogy verhetetlen csapat lenne – részint nem játszott még például a Szolnokkal, a Körmenddel, a Pakssal, részint pedig idegenben nem acélos a gárda (a vasiak például kikaptak a Jászberénytől, s csak egy ponttal győzték le a MAFC-ot). A történelem is a mi oldalunkon áll: az elmúlt három szezonban ötször csapott össze a Lauber Dezső Sportcsarnokban a két gárda, s az ötből négyszer nyertünk – egyedül pont az egy évvel ezelőtti mérkőzést buktuk el , ráadásul a legvégén, egy Doyne-kosárnak „köszönhetően”, 91-89-re. A másik négy találkozón rendre hazai győzelem született, nem egyszer meggyőző különbséggel.

– Nincs mese, nyerni kell! – mondta Csirke Ferenc, a PVSK vezetőedzője. – Őszintén mondom, hogy nem érdekel, milyen játékkal, de ezt a találkozót be kell húznunk. Ha kell, szántsuk fel a parkettát vasárnap este, de győzzünk! A bajnokságban nem állunk jól, de igazából az erőviszonyokat ismerve legfeljebb a Nyíregyháza elleni idegenbeli mérkőzés volt olyan, amit jó lett volna behúzni. A többi meccsen végül is bejött a papírforma, még ha ezt kicsit kegyetlen is kimondani. Karácsonyig csupa nehéz mérkőzés vár ránk, megyünk Szegedre, jön a Körmend, majd utazunk Kecskemétre – jó örülnék, ha ezeknek a meccseknek úgy vágnánk neki, hogy elkaptuk itthon a szombathelyieket, megvolt végre az első bravúrunk.

A mérkőzésre nem mindennapi akcióval várjuk a nézőket. A helyszínen jegyet vásárlók ugyanis külön erre a rangadóra tervezett, a mérkőzés támogatója, az Új-Ház Centrum - Léta-ker Kft. által felajánlott, a csapatok logójával ellátott pólót kapnak ajándékba.

---
2015.11.22. 16:30 | PVSK-PANNONPOWER - Falco KC, U20
Férfi Kosárlabda NB I. U20 9. forduló. Pécs, Lauber D. Sportcsarnok

2015.11.22. 19:00 | PVSK-PANNONPOWER - Falco KC
Férfi Kosárlabda NB I. alapszakasz, 9. forduló. Pécs, Lauber D. Sportcsarnok2015.11.22. 19:00 | PVSK-PANNONPOWER - Falco KCFérfi Kosárlabda NB I. alapszakasz, 9. forduló. Pécs, LauberA mérkőzés kiemelt támogatója:

Szerző: PVSK-Panthers, 2015. november 20.