Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Siklóson kisiklott a Vasút

A két héttel ezelőtti edzőváltás után érdeklődéssel vártuk ezt a meccset, már csak azért is, hogy választ kapjunk arra a kérdésre, vajon megőrzi-e a Beremend elleni lendületét a pécsi csapat.

Labdarúgó mérkőzés: Siklós FC - PVSK 5-0 (3-0)
Férfi Labdarúgás Megye I. bajnokság, 14. forduló. Siklós 150 néző
Vezette: Varga (Máté, Güldner)

PVSK: Máthé - Somogyi, Cvenits, Koronics, (Antalovics) Mufics - Majoros, Kőnig, (Varga) Miltner, Németh - Erdős, Rigó. Játékos-edző: Szabó Dávid

I.félidő:
A labdarúgás íratlan törvényei között talán megtalálható az a kitétel, hogyan nem szabad egy meccset kezdeni. Ennek egyik legfontosabb pontja lehet, mondjuk az, hogy ne kapj gólt a mérkőzés első negyed órájában. A PVSK Siklóson kapott ebben az időszakban, kettőt is. Már a 4. percben egy nulla volt akcióból a hazaiak javára. A 10. percben végképp megpecsételődött a PVSK sorsa. Egy gólba tartó labdát Rigó kézzel hárított, ezért a játékvezető, tegyük hozzá jogosan, kiállította. A megítélt 11-est belőtte a Siklós. 2-0. Nem csoda, hogy a tíz emberrel küzdő Vasút a 45. percben a harmadikat is megkapta, így a félidőben már 3-0 volt a hazaiak javára, és ezzel lényegében eldőlt a találkozó.

II. félidő:
És ahogy a helyszínen lévő kiváló barátom, és segítőm, Leikauf Tibor a félidőben mondta: „Csak nehogy kiütés legyen a vége”. Sajnos igaza lett. A másodikban a 81. és a 87. percben is gólokat kaptunk, ezzel 5-0 lett a hazaiak javára. Tíz emberrel ennyire futotta.

A múlt heti kiváló, lendületes játékot nem sikerült átmenteni, bár azt is tudtuk, hogy a jó játékerőt képviselő Siklós volt a meccs esélyese. A lehetetlent megcsinálta Szabó Dávid az új edző, de a csodára neki is várnia kell egy kicsit. Sok javítási lehetőség nincs, az utolsó őszi fordulóban a Mohács látogat a Verseny utcába. Az sem lesz egyszerű történet! A meccs szombaton 13:00 órakor kezdődik.

Szabó Dávid játékos-edző, PVSK: ”Nagyon rosszul kezdtük a mérkőzést, több hibát vétettünk, ami az egész találkozóra rányomta a bélyegét. A jövő hét feladata, hogy kiverjük a fejekből a Siklós elleni rossz emlékeket, és maximálisan felkészüljünk a következő meccsre."

A tudósítást Leikauf Tibor segítségével készítettem:

​Nyilas László