Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Prímák lettek a PVSK Tájékozódási futói

2003-ban alapította Demján Sándor üzletember a Príma Primissima Díjat, amely azóta is a civil kezdeményezések csúcsa minden vonatkozásban. Az idei pécsi díjkiosztó gálán a sport kategóriában, a PVSK Tájékozódási futói lettek a legjobbak.

Amikor Demján Sándor kigondolta, majd megalapította PRIMA PRIMISSIMA Alapítványt és a Díjat, megmutatta, hogy a civil kurázsi, és a relatíve ritka magán mecenatúra példa, és mintaadó forma lehet a mai, nem mindig egységes társadalmunkban. Ezt Dr. Kiss Endre, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) Baranya megyei Szervezetének elnöke, azt est egyik szervezője, mondta el az ünnepség előtti sajtótájékoztatón.

Demján Sándor, mint alapító célja az volt, hogy megőrizze a magyar értelmiség szellemi eredményeit, erősítse a résztvevők elkötelezettségét a Tudomány, a  Művészet a Kultúra és a Sport mellett. Az Alapító szándéka az volt, és napjainkban is az, hogy két szempont legyen a díjazottak kiválasztásánál, jelölésénél a TELJESITMÉNY és a MINŐSÉG.

2006 óta létezik a Megyei Príma díj is, amelynek díjazási lehetőségével 2007-től a Baranya megyei VOSZ szervezet is élt. A megyei VOSZ szervezetek  az országos tíz elismerési terület közül választhatnak hármat. Fenti kategóriák közül az eddig Baranyából 2007 óta csak három terület művelői, a Népművészet, a  Képzőművészet és az Építészet képviselői nem kaptak jelölést. Az országos tíz kategória közül a legtöbb baranyai Príma díjas a SPORT területéről volt.

Az idén a PVSK Tájékozódási futó szakosztálya lett a legjobb ebben a kategóriában.

Ez évben a díjak átadására november 6-án, a Kodály Központban került sor. Az ünnepségen a meghívott vendégek között ott volt Páva Zsolt polgármester, illetve a PVSK elnöke, Czerpán István is. A díjat a PVSK részéről Viniczai Ferenc, a PVSK Tájékozódási futó szakosztály vezetőedzője vette át.

Az idén a 65. évében járó, 1951-ben alapított PVSK Tájékozódási futó és Természetjáró szakosztálya, 24 évvel később, 1975-ben szerezte meg az első magyar bajnoki címét Gyenis Zoltán révén, ifjúsági korcsoportban. 1979. évi eredményeik alapján először lett a PVSK a Legeredményesebb Magyar Szakosztály. Ezt a címet az eltelt 35 év alatt 18-szor nyerték el, legutóbb 2003-2014  között hétszer is. Ebben az évben már lezárult Országos versenyek összesítése alapján a 2. helyen végeztek az egyesületek rangsorában.

Nyilas László

Képgaléria [12] a Megyei Príma díjkiosztó gáláról. Klikk >>

Forrás: pecsma.hu (Képek az eseményről)