Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Egy pontot megérdemeltünk volna

Végig szoros és izgalmas, az utolsó másodpercig nyílt mérkőzésen kaptunk ki a Vasastól.

PVSK-Mecsek Füszért - Vasas 8-9 (1-2, 2-3, 2-2, 3-2)
E-On Férfi Vízilabda OB I. alapszakasz, 6. forduló. Pécs, Abay N.O. Sportuszoda

A PVSK csapata: Barát Ferenc, Horváth Zsombor, Nenad Stojcic, Opacak Toni, Csaba Márton, Surányi László, Csacsovszky Alex, Macsi Patrik, Ivan Basara, Csacsovszky Erik, Rakonjac Zlatko, Krizsán András, De Blasio Domenico, Duvnjak Starcevic Borna. Vezetőedző: Lukács Gergely

Gólszerzők: Surányi 2, Rakonjac 2, Csacsovszky, Macsi, Csaba, Basara (PVSK), illetve Saric 3, Gyárfás 2, Steinmetz Á. 2, Bóbis, Delgado (Vasas)

Az Abay Sportuszodában 3-1-re, 5-2-re, 6-4-re és 7-5-re is vezetett a Vasas, amely a 3. negyedig előbbre járt. Az utolsó játékrészben Macsi Patrik előbb kiegyenlített, majd (4:39-nél) Zlatko Rakonjac akciógólból megszerezte csapatunknak a vezetést. Az öröm nem tartott sokáig, büntetőből egyenlített a Vasas és nem sokkal később (3:43-nál) Gyárfás Tamás akciógóljával megszerezte a mérkőzést eldöntő gólt. A PVSK az utolsó másodpercig hajtott, több helyzete is volt (egy gólt nem adtak meg a bírók), de az egyenlítés már nem sikerült.

Szombaton a Debrecen együttesét fogadjuk.

Lukács Gergely: – Az első 3-4 percet leszámítva hozzáállásban és küzdeni tudásban végre azt a csapatot láttam, akit a szezon elején elképzeltem. Ma is voltak hibák, de már kevesebb, amit szívvel pótoltunk és 2-5-ről felállva 8-7-es vezetésünknél kézzel fogható közelségbe került a győzelem. A végjáték azonban nagyon őrült volt, mindkét csapat dolgozott a győzelemért és sajnos a végén valóban nem adták meg a gólunkat. De erről most többet nem tudok mondani, mert nem láttam a felvételt.

– Sajnálom, hogy nem sikerült legalább egy pontot szereznünk ma, a játékosok nagyon megdolgoztak érte. Egyben büszke is vagyok rájuk, igazi csapatként küzdöttek, a fiatalok is szépen felvették a kesztyűt és remek dolgokat csináltak. Egy ilyen meccs után ma még nagyon nehéz ugyan, de előre kell nézni és haladni tovább a közösen elkezdett úton!

– Köszönöm a közönségünknek a mai szurkolást! Ismét fantasztikus hangulatot teremtettetek!

---
B csoport: a 6. forduló további mérkőzései

Újpest VSE - FTC 8-12
Honvéd - Debreceni VSE 8-5
OSC - KSI SE 14-3