Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Későn jött a feltámadás: harmadszor is kikaptak pólósaink

Bár az utolsó negyedben parádésan játszott vízilabda csapatunk a jóval esélyesebb Szeged ellen, az addig összeszedett hátrányt így sem tudta ledolgozni, így vereséggel zárta a hazai medencében rendezett Magyar Kupa-hétvégét.

Szeged–PVSK-Mecsek Füszért 11-9 (3-1, 2-1, 4-1, 2-6)
Férfi Vízilabda Magyar Kupa B csoport, 5. mérkőzés. Pécs, Abay N.O. Sportuszoda

A PVSK góllövői: Csacsovszky A. 3, Surányi 2, Csaba, Lajkó, Opacak, Basara.

Akárcsak a Fradi elleni szombati mérkőzés előtt, a Szegeddel vívandó találkozót megelőzően is tudtuk már előre, hogy nem a mieink az esélyesek. Sőt, az igazat megvallva több góllal jobb csapat az ellenfél. Ezt elég gyorsan igazolta is a vendéggárda, hiszen már az első negyedet követően 3-1-re vezetett. Bár Lukács Gergely tanítványai becsülettel taposták a vizet, a szegediek kapusa remekül védett. A félidőben már hárommal vezetett az ellenfél, aztán a harmadik negyed végére érve már abban lehetett csak bízni, hogy talán nem lesz meg a közte tíz, ekkor ugyanis már 9-3 állt az eredményjelzőn.

Igen ám, csakhogy vízilabdázóink olyan utolsó nyolc percet produkáltak, hogy azt öröm volt nézni. Csacsovszky Alex hatalmas elánnal centerezett, de igazából minden egyes támadásunk életveszélyes volt. Nem is csoda, hogy sikerült kozmetikázni az eredményt. Olyannyira, hogy ha még három-négy percig tart a mérkőzés – tudjuk, tudjuk, a sportban nincsen ha... – akkor akár a győzelem is összejöhetett volna. Így be kellett érni a szoros vereséggel, és a kupa-csoport negyedik helyével.

Lukács Gergely, csapatunk edzője szerint nagyon hasznos volt a hétvége, mind a három meccsből rengeteget tanultak.
– A Ferencváros elleni hat gólos vereség ugyan nem néz ki jól, de azzal a meccsel összességében elégedett vagyok, hiszen csapatom végig koncentráltan játszott. Azzal meg nem tudunk mit kezdeni, hogy ennyivel jobb a Fradi – mondta el a tréner. – Az UVSE-től elszenvedett vereség már más tészta. Ott bizony rengeteg hiányérzetem van. Pompásan kezdtük a találkozót, aztán mintha ez fogta volna meg a játékosokat. Komoly zavar támadt a fejekben, az Újpest pedig csak jött. Azon a meccsen párszor ki is eresztettem a hangomat, mert néha úgy éreztem, hogy nem teszik oda magukat teljes elánnal a fiúk. De ebből is lehet, sőt kell tanulni. Ami pedig a záró meccsünket illeti: 9-3-as szegedi vezetésnél sem voltam letört, hiszen egy sokkal jobb csapat volt az ellenfelünk, nem játszottunk rosszul. Az utolsó negyedben pedig ismét megmutatta a csapat, hogy mire képes, ha maximálisan az adott feladatra koncentrál. Most fontos bajnoki mérkőzések következnek, ennek fényében pedig azt tudom mondani, hogy remek felkészülés volt ez a hétvége a számunkra.

További eredmények: Szeged–UVSE 16-6, FTC–Szeged 14-11, UVSE–FTC 8-11.

A csoport végeredménye: 1. FTC 9 pont, 2. Szeged 6 pont, 3. UVSE 3 pont, 4. PVSK-Mecsek Füszért 0 pont. Továbbjutott az FTC és a Szeged.