Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Nem volt szerencsénk sem

A meccs végén kétszer is rádobtunk a hosszabbításért – egyik sem ment be, győzött a Kaposvár.

Kaposvári KK – PVSK 81-78 (24-22, 17-22, 24-20, 16-14)
Férfi Kosárlabda NB I. alapszakasz, 6. forduló. Kaposvár, Városi Sportcsarnok 800 néző
Vezette: Cziffra, Szabó, Rácz.

Kaposvári KK: Ubilla 10/6, Hawley 5, Benke 13/3, Hendlein 14, Spica 30. Cs.: Papp, Baki 9, Horváth. Vezetőedző: Szrecsko Szekulovics. 

PVSK: Walker 16/6, Csabay 2, Popadic 20/18, Harazin 8, Horti 8. Cs.: Halász 14/6, Bíró 3/3, Antóni 7/3, Bödör. Vezetőedző: Csirke Ferenc.

Azt azért pontosan tudtuk, hogy kiélezett meccset játszik majd a Kaposvár a PVSK-val, hiszen mindkét csapat két győzelemmel és három vereséggel állt a tabellán – s persze abban bíztunk, hogy a mi mérlegünk mutat majd 3-3-at a találkozó végén.

Nem így lett, de csak kevésen múlt. A srácok az első két negyedben egy olyan fegyvert kaptak elő, amelyet eddig nem igen használtak: beszórtak ugyanis nyolc triplát. Ez pedig azt jelentette, hogy ha csak három ponttal is, de mi vezettünk a nagyszünetben. A harmadik negyedben aztán elindult a Spica-show, és sajnos a találkozó végéig kitartott: a kaposvári center végül harminc pontot dobott nekünk, és lekapott tizenhárom lepattanót is. Mindazonáltal még a legvégén is volt esély a győzelemre, hiszen három perccel a vége előtt még egál volt, sőt, a legvégén a döntetlenért dobhattunk triplát, kétszer is – ám sajnos egyik sem ért célba, így nyert a Kaposvár.

Csirke Ferenc: – Ezen az estén Spica jelentette a különbséget. A végére sokkal több lepattanót szereztek, ez pedig megbosszulta magát. Két kemény idegenbeli mérkőzés vár még ránk, de nem megyünk ki azokra a találkozókra sem feltartott kézzel.