Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Ezt a meccset meg kellett nyerni

A tabellán egy ponttal a PVSK mögött helyet foglaló Szigetvár ellen csak a győzelem volt elfogadható eredmény.

Labdarúgó mérkőzés: PVSK - Szigetvári ZMSE 4 -0 (2-0)
Férfi Labdarúgás Megye I. bajnokság, 11. forduló. Pécs, PVSK Sporttelep 150 néző
Vezette: Bánfai (Schuller, Poszt)

PVSK: Barna, - Somogyi, Cvenits, Koronics, Mufics, (Varga) - Miltner, (Szabó R.) Kása, Kőnig, Majoros, - Antalovics, (Bánkövi) Szabó D. (Erdős) Vezetőedző: Turi Zsolt

Góllövők: Gréczi Bence Máté, öngól (Szigetvár), Antalovics, Erdős 2, (PVSK)

I. félidő: Jól belekezdtek a vendégek, mintegy 10 percig mezőnyfölényben játszva támadgattak. Ezzel mintha el is lőtték volna a puskaport, fokozatosan átvette a Vasút az irányítást, ezt a sok szöglet, és a labdabirtoklási fölény is bizonyítja. Gólt mégis a vendégek szereztek, a 16. percben, igaz, egy jobboldali beadás után Gréczi a saját kapujába fejelte a labdát, 1-0 a PVSK javára. Rákapcsolt a PVSK, ezt jelzi, hogy egy percen belül három szögletet is lőhettek a hazaiak. A vendégek szórványos támadásai semmilyen veszélyt nem jelentettek a hazai kapura. Egyetlen helyzetük viszont a meccs egyik legnagyobb lehetősége volt a 28. percben. A 30. percben Miltner, majd a 32, percben Szabó D. hagyott ki nagy helyzetet. A 33. percben Antalovics lépett ki a védők közül, és a kapus felett emelt a hálóba, 2-0 a hazaiaknak. És még nem volt vége! A 43. percben Miltner lerántásáért 11-et ítélt a bíró a PVSK javára. A labdát Cvenits a kapusba lőtte, majd a kipattanót is. 

II. félidő: Támadott a PVSK becsülettel, az 53. percben Szabó Dávid kilépett a védők közül, de fölé emelt. Miltner ügyeskedett, kétszer is ígéretes helyzetet teremtett magának, de elhibázta azokat. És jött a kényszerű, de nagyszerű csere. A 62. percben Szabó Dávid megsérült, helyére Erdős Zoltán állt be. Kisebb tűzijáték volt két-három percig a Szigetvár kapuja előtt, melynek során egy lepattanót félfordulattal, kapásból lőtt a jobb felső sarokba Erdős Zoli. Gyönyörű alakítás volt! Mindez a 75. percben történt. Tíz perc múlva ugyanő egy ragyogó labdával kilépett a védők gyűrűjéből, és a kapus mellett belőtte a negyedik PVSK gólt, amely, mint később kiderült, a végeredményt is jelentette. Hozta a kötelezőt a PVSK, és 7 pontjával feljött a 12. helyre a tabellán.

Turi Zsolt vezetőedző, PVSK: ”Végre sikerült nyernünk. Örülök hogy hoztuk ezt a meccset, és gratulálok a fiúknak! Ezzel a győzelemmel talán elindulunk felfelé a tabellán.”

Nyilas László

Gépgaléria [40 kép] a mérkőzésről. Klikk>>