Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Rémálom és majdnem tündérmese

Első negyedben lőtt hét gól alapozta meg az UVSE végső győzelmét. Bár a mérkőzés további részében feljavultunk és felzárkóztunk, ez már nem volt elég.

PVSK-Mecsek Füszért - UVSE 9-12 (1-7, 4-2, 3-0, 1-3)
E-On Férfi Vízilabda OB I. bajnokság 3. forduló. Pécs, Abay N.O. Sportuszoda 300 néző

PVSK: Barát Ferenc, Horváth Zsombor, Nenad Stojcic, Csaba Márton, Opacak Toni, Csacsovszky Alex, Macsi Patrik, Ivan Basara, Lajkó Márton Mihály, Csacsovszky Erik, Rakonjac Zlatko, Krizsán András, De Blasio Domenico, Duvnjak Starcevic Borna. Vezetőedző: Lukács Gergely

Gólszerzők: Basara 5, Csacsovszky A., Opacak, Rakonjac, Stojcsics (PVSK), illetve Dávid 3, Korényi 2, Szentesi Á. 2, Tóth Z., Benczur, Szatmári, Tóth K., Kovács R. (UVSE).

Csütörtök este a 3. fordulóból elmaradt mérkőzést pótolták a csapatok. Legutóbb a KSI-t simán legyőző PVSK-Mecsek Füszért korán elveszítette az esélyét az újabb győzelemre. Már 7-0-ra is vezetett az UVSE és a PVSK csak az első negyed vége előtt 16 másodperccel tudott szépíteni, akkor is büntetőből (1-7). A játékrész végén Barát József helyére beállt a fiatal Borna Duvnjak Starcevic, aki kifejezetten jól védett ezután. A félidő előtt nem sokkal már „csak” hárommal vezetett az UVSE, de nem tudtunk jobban felzárkózni és a dudaszó előtt újabb gólt is kaptunk (5-9).

A szünet után jött a harmadik negyed, amit 3-0-ra nyertünk, azaz visszajöttünk a meccsbe és 9-8-as vendégvezetéssel következhetett a végjáték. A lélektani előnnyel nem tudtunk élni, a lilák újra gólokkal büntették a kihagyott helyzeteinket és végül 12-9-re győztek. Basara 5 gólt lőtt és ezzel csapatunk legjobbja volt, de ez sem segített rajtunk.

Lukács Gergely: Fredy Kruger és a Rémálom az Elm utcában tündérmese ahhoz képest, ahogy kezdtük a meccset. Az első negyed végén 7-0 után viszont embertelen energiákat mozgósítottunk és a negyedik negyedre visszajöttünk a meccsbe. Sajnos a 10. gól megpecsételte a sorsunkat és az UVSE megérdemelten győzött! Hatalmas érzelmi kilengések munkálkodnak bennem. Egyszer mélységesen csalódott vagyok az első negyedben nyújtott teljesítményért, másrészt pedig büszke is vagyok a csapatra, mert egy lehetetlen mélypontról állt talpra és többször is támadhattunk a 9-9-ért. Rajtunk múlik, hogy melyik úton megyünk tovább…