Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Győzelemmel kezdett a PVSK Edzők

Egy izgalmakban gazdag mérkőzésen hosszabbítás után győzelemmel kezdte a szezont új csapatunk.

PVSK Edzők - Komló Sport KK 67-66 h.u. (10-18, 12-10, 11-9, 23-19, 11-10)
Horváth Judit Nyugati Liga. Pécs, PTE Babits Mihály Gimnázium 100 néző
Játékvezetők: Fleischmann K., Korhetz K.

Pécsi VSK Edzők: Iványi Dalma 23/6, Troják Klára 12, Schützenhoferné Pap Judit 11, Debreceni Eszter 10/6, Varga Andrea - Csere: Máyer Ágnes 4, Simon Kriszta 3/3, Stranszky Bettina 2, Priol Kinga 2, Gosztom Emese -, Rákosi Katalin -, Paróczi Kata -, Hartmann Virág - Edző: Iványi Dalma, Debreceni Eszter

A mérkőzést a Komló kezdte jobban, az első negyedben már 8 pontos vezetést jegyezhettek. A félidőig kicsit közelebb zárkóztunk, de így is 22-28-as állással fordultak a csapatok. A harmadik játékrésztől kezdve vérszemet kapott csapatunk, olyannyira, hogy a negyed végére már csak 4 pontos előnynek örülhettek a vendégek. A záró 10 percben nagyon fordulatos, izgalmas játékot láthattak a nézők, néha már-már a régi idők hangulatát idézte a találkozó, hol az egyik, hol a másik csapat szerzett kosarat. Az utolsó három percben felváltva vezettek a csapatok, 53-56-os állásnál pedig a negyed végét jelző sípszó pillanatában jött Iványi Dalma, és hárompontosával hosszabbításra mentette a találkozót!

Egyből talpra pattant a szép számú publikum, így következhetett a ráadás, hogy eldőljön, melyik csapat nyeri a párharcot. Az előzőekhez hasonlóan nagy csata folyt a pályán, a Komló és együttesünk is hősiesen küzdött. Egészen a 45. percig, akkor 64-66-os állásnál, az utolsó másodpercben ismét Iványi Dalma állt a triplavonal mögé, és bedobta! Ezzel a PVSK Edzők női kosárlabdacsapata egészen elképesztő mérkőzésen megszerezte első győzelmét!

Iványi Dalma, játékos-edző: "Nagyon izgalmas, közönségszórakoztató meccsen sikerült megszerezni a győzelmet! A végjátékban rutinunk, szívünk és lelkesedésünk eredményezte a sikert."