Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Tele sérültekkel, de elszántan készülünk a KSI ellen

A PVSK-Mecsek Füszért szombat este 19 órás kezdettel a KSI csapatát fogadja az Abay Nemes Oszkár Sportuszodában.

Az előző (4.) fordulóban a KSI az UVSE csapatától kapott ki hazai pályán és a B csoport 7. helyén áll. A PVSK a Honvéd vendégeként szenvedett fájó vereséget és jelenleg 8. Ha ránézünk a tabellára látszik, hogy mennyire fontos a szombati (és majd a csütörtöki UVSE elleni) mérkőzés a csapat számára. Bár az előjelek nem tűnnek ideálisnak, az biztos, hogy a fiúk mindent megtesznek a győzelemért.

A hét közepén kérdeztük Lukács Gergelyt a PVSK-Mecsek Füszért vezetőedzőjét:

Kiheverte a csapat a Honvéd elleni vereséget?

Utólag visszanézve csaknem a félidőig egyenrangú ellenfelei voltunk a házigazdáknak. A második negyed utolsó 2 percében érkezett rövidzárlatot kihasználva a hazaiak elléptek 6-3-ra és innen olyan magabiztosak lettek, hogy nem volt esélyünk felzárkózni. Mi mindent amit lehetett, kihagytunk, amiket a Honvéd gólokkal büntetett. A héten végig azon dolgoztunk, hogy az elkövetett hibáinkat kijavítsuk. Látjuk a védekezésben, illetve a támadásokban a helyezkedési hiányosságainkat, próbáljuk ezeket korrigálni, de ezt csonka csapattal nagyon nehéz.

Nekem is nagy tanulság volt a Honvéd elleni meccs. Aki ismer az tudja, hogy mindig mindenhol győzni akarok, és úgy készülök, hogy az OSC és a Fradi csapatát kivéve mindenhol nyerési eséllyel szállhassunk vízbe. Viszont ha egy kicsit reálisabban értékelem a történteket, akkor jelenleg nem tartunk még ott, hogy a Honvéd ellen idegenben nyerni tudjunk. Ez látszott a játékunkon, főleg úgy, hogy Ivan Basara, és Zlatko Rakonjac sérülés miatt egész héten alig edzett. Meghatározó volt az is számunkra, hogy bár a Honvéd csapatában is voltak fiatal játékosok, azok két évvel idősebbek és tapasztaltabbak voltak a mi fiataljainknál. Elvárható, és én el is várom, hogy felvegyék a versenyt a náluk idősebbekkel, de ez sajnos nem mindig valósul meg.

Milyen körülmények között készültök a KSI elleni mérkőzésre?

Sajnos a körülmények nem javultak, sőt a két szerb fiú továbbra sem tud teljes értékű munkát végezni. Ráadásul Surányi Laci szintén egész héten nem edzett, a térde sérült meg a Honvéd eeleni meccs utolsó percében. Várjuk az MR vizsgálat eredményét. Ha ez még nem lenne elég, kiderült, hogy a Kósik Soma ujját műteni kell.

Nem könnyű a helyzetünk, de elég a siránkozásból… sokszor mondtam már, hogy katonák vagyunk… annyian harcolunk és ott ahova vezényelnek minket! Szombaton a játékosom nem fognak a külső körülményekkel és a nehézségekkel foglalkozni! Mindenkinek az kell lebegjen a szeme előtt, hogy a legjobb teljesítményét tegye be a csapat ernyője alá! Harcolnunk kell nem csak magunkért, hanem a nagyszerű közönségünkért is!

---
2015.10.17. 19:00 | PVSK Mecsek Füszért - KSI SE
E-On Férfi Vízilabda OB I. bajnokság 5. forduló. Pécs, Abay N.O. Sportuszoda