Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Nagy pofont kapott a PVSK-Mecsek Füszért

A papírforma alapján a hazai csapat győzelmére lehetett számítani, de az első két fordulóban mutatott teljesítményt látva egy sokkal jobb eredményben reménykedtünk.

Honvéd - PVSK-Mecsek Füszért 11-4 (1-2, 5-1, 3-1, 2-0)
E-On Férfi Vízilabda OB I. bajnokság 4. forduló. Budapest, Kőér utcai sportuszoda

PVSK: Barát Ferenc, Horváth Zsombor, Nenad Stojcic, Csaba Márton, Surányi László, Csacsovszky Alex, Macsi Patrik, Ivan Basara, Lajkó Márton Mihály, Csacsovszky Erik, Rakonjac Zlatko, Krizsán András, De Blasio Domenico, Duvnjak Starcevic Borna. Vezetőedző: Lukács Gergely

Gólszerzőink: Krizsán 1, Rakonjac 2, Horváth 1,

Az első negyed után még a PVSK-Mecsek Füszért vezetett a Kőér utcai uszodában. Fejős Róbert előnyből szerzett góljára Krizsán András és Zlatko Rakonjac válaszolt akcióból (1-2), sőt Kovács Gergő a második negyedben szerzett találatára Horváth Zsombor révén is volt válasza a PVSK-nak (2-3). A folytatásban azonban „robbantott” Vad Lajos együttese. Egészen 8-3-ig menetelt, avagy produkált egy 6-0-ás szakaszt, és ezzel egyszersmind eldöntötte a csatát. Kovács Gergő tarthatatlan volt, a Honvéd remekül védekezett, György Dávid pedig a kapuban brillírozott (11/15, 73%).

Csapatunktól az elmúlt két mérkőzésen mutatott játék alapján sokkal többet vártunk. Ivan Basara egyetlen gólt sem dobott (az FTC ellen öt találatig jutott) és a PVSK csapatkapitánya De Blasio Domenico nem játszott. Legközelebb hazai pályán az 5. fordulóban a KSI-t fogadjuk. Az első győzelmünkhöz még sokat kell javulnunk.

Lukács Gergely: - A mérkőzés eleje úgy indult, ahogy terveztük és semmi jel nem mutatott arra, hogy így szét fogunk esni. A második negyedben mindkét csapatnak meg voltak a helyzetei, de amíg a Honvéd belőtte őket mi kihagytuk. Háromgólos különbségnél már nagyon magabiztossá vált a hazai csapat, mi pedig hiába teremtettünk lövőhelyzeteket, mind kimaradt. Nagyon sajnáljuk, hogy amit az elmúlt két hónapban gyakoroltunk abból ma semmit nem adtunk vissza! Ennek ellenére muszáj lesz felállni, leporolni magukat és folytatni az utunkat előre, mert a jövő héten a szezon egyik legfontosabb meccse jön!

Képek: Honvéd (Facebook)