Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Ezúttal jobb volt a Sopron

Sopronban kezdtük a bajnokságot, sajnos vereséggel. Szerdán az Atomerőmű ellen folytatjuk hazai pályán.

Sopron KC - PVSK-Pannonpower 90-68 (26-19, 20-15, 24-9, 20-25)
Féfi Kosárlabda NB I. alapszakasz, 1. forduló. Sopron, NOVOMATIC Aréna
V.: Cziffra, Török, Tőzsér

Sopron: Laroche 18/3, Ruják 16/6, Rancic 14/6, Tóth G. 8/6, Bavcic 16/3. Cs.: Radulovic, Dénes 3/3, Takács 3/3, Kántor, 3/3, Bakk 2, Molnár M. 2, Bán. Vezetőedző: Sabáli Balázs. 

PVSK: Walker 2, Popadics 8, Bíró 5/3, Budimir 7, Horti 16. Cs.: Halász 19/9, Harazin 6, Czukor, Csabay 3/3, Antóni 2, Kővágó-Laska. Vezetőedző: Csirke Ferenc.

Ahhoz képest, hogy ez volt az idény első mérkőzése, egyik csapat sem kezdett idegesen. Sőt: mind a pécsiek, mind a soproniak gyorsan elkapták a fonalat – az első negyed közepén már 12-11 volt az állás. Ekkor azonban valami megtört a pécsiekben, kaptak hat pontot úgy, hogy egyszer sem találtak be. Csirke Ferenc azonnal időt is kért, hogy felrázza a társaságot. Jöttek a cserék, Harazin, Csabay, Halász, ám nem igazán sikerült letörni a soproniak lelkesedését – a negyed végén 26-19 volt oda, köszönhetően többek között annak, hogy ekkor már öt értékesített hármasnál tartottak a hazaiak.
A második tíz perc nem kezdődött rosszul, jött két pécsi kosár, egy hazai, 29-23-at mutatott az eredményjelző – aztán ezt követően a mieink percekig nem tudtak betalálni. Kipördült minden, nem volt barátságos a soproni gyűrű, ennek pedig nem is lehetett más a vége, mint soproni ellépés: 29-23 után 37-23 lett. A negyed második felében azért végre beestek a pécsi dobások is, így a különbség nem nőtt tovább – fájdalom, nem is csökkent jelentősen, a nagyszünetre tizenkét pontos előnnyel vonulhattak a hazaiak (46-34)

A félidei statisztikát böngészve kiderült: az egyik fő gondot a pécsieknél a kihagyott hármasok jelentik. A PVSK-sok nyolc rádobásából csak egy volt jó - a hazaiak kétszer annyiszor próbálkoztak, ám lényegesen jobban hajították a távoliakat: tizenhatból hét a helyére ment.
A harmadik negyed Horti Bálint kosarával indult, ezzel tíz volt közte, egy perccel később már csak kilenc (Rancic duplájára Csabay egy hármassal válaszolt) – de aztán megint jött nyolc soproni pont sorozatban, s ezzel elléptek a hazaiak. A negyed közepén már húsz ponttal is vezettek, amelyre még rá tudtak pakolni egy kicsit, így 69-43-as hazai előnnyel indult az utolsó játékrész.
Amely aztán még inkább elkeseríthette a pécsi kosarasokat: a soproniak ugyanis nem fékeztek, sorozatban dobtak tizenegy pontot, s így már a közte harminc is megvolt. Az utolsó percekre az eredmény kozmetikázása maradt, a trénerek a cseréket küldték pályára – a vége súlyos pécsi vereség lett: 90-68-ra győzött a Sopron. A pécsi csapat gyorsan javíthat: szerdán a Paks lesz a vendég a Lauber Dezső Sportcsarnokban, s egy hazai győzelem könnyen elfeledtetheti a mostani fiaskót.

Csirke Ferenc: - Gratulálok a Sopronnak. Az első félidőben puhán védekeztünk, ezzel lendületbe hoztuk őket, ezt követően meg már csak futottunk az eredmény után.

Képek: www.sakc.hu