Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Turi Zsolt megmondta…

A PVSK vezetőedzőjének,Turi Zsoltnak bejött a jóslata az esélyeket illetően, a PMFC egy pillanatig sem hagyott esélyt a PVSK-nak, holott a vendégek mindent megtettek a győzelemért.

Labdarúgó mérkőzés: PMFC - PVSK 6-0 (1-0)
Férfi Labdarúgás Megye I. bajnokság, 8. forduló. Pécs, PMFC stadion 1000 néző
Vezette: Albert G. (Horváth, Lóga)

PMFC: Sólyom, Fekete, Berecki, Erőss, Turi, Horváth (Szabó), Kiss, Kónya (Kónya K), Kiss, Szentes (Takács), Hadobás (Valkovics). Vezetőedző: Márton Gábor

Pécsi VSK: Barna, Somogyi, Antalovics (Szabó), Koronics, Mufics, Cvenits, Kása, Kőnig (Kiss B), Miltner (Majoros), Kiss D. Varga), Szabó (Kelemen). Vezetőedző:Turi Zsolt

Gólllövők: Hadobás (3), Fekete, Takács, Kiss P. (mind PMFC)

E sorok írója ott volt azon a bizonyos 1980-as meccsen. Furcsa érzés volt ismét látni a két együttest egymás ellen, igaz nem a legfelsőbb osztályban. Mindenesetre az időjárás kitűnő volt, egyesek rövidújjú ingben, sőt, rövidnadrágban ültek a lelátón. Minden valószinűség szerint Megye I-es nézőcsúcs született ezen a napon.

1.félidő:

Enyhe PMFC mezőnyfölényben telt el az első tíz perc, mégis a PVSK szerezhetett volna gólt. A 14. percben Fekete (PMFC) sárgalapot érő szabálytalansága után, Kiss D. a kapufát találta el. A 17.percben Kőnig kapott sárga lapot buktatásért. A 24. percben váratlanul cserélt a PMFC, Szentes helyére Takács állt be. A 27. percben egy formás hazai támadás után Schmidt gurította vissza a labdát, amelyet Hadobás elegánsan passzolt a hálóba, 1-0 a PMFC javára. Továbbra is a hazaiak veszélyeztettek, de a félidőben már nem esett több gól.

2. félidő:

Már a félidő első perceitől kezdve a PMFC kezdeményezett, ennek nyomán az 52. percben ismét Hadobás lőtt gólt, 2-0 a PMFC javára. A 65-és a 66. percben gólt szerezhetett volna a PVSK, mégis az ellentámadás során Hadobás belőtte a PMFC, egyben saját harmadik gólját, ezzel végleg eldőlt a meccs. A támadás során a menteni akaró Kiss Dominik megsérült, helyére Varga állt be, majd egy perccel később Szabót, Kelemen váltotta. Végül a 85.percben megjött a negyedik, Fekete szerzett gólt, majd a ráadás a 89. percében Takács, és a kegyelemdöfés Kiss Patrik által érkezett, PMFC-PVSK 6-0. Ez lett a meccs végeredménye is. Az esélyes nyerte a helyi rangadót, az első félidőben még igyekezett a Vasút, de a második félidőben már nem volt egyenrangú ellenfele a PMFC-nek.

Turi Zsolt vezetőedző, PVSK: ”Úgy gondolom, az első félidőben jól játszottunk, meg tudtuk valósítani, amit elterveztünk. A második játékrészben jobb volt a PMFC, mi sajnos elfáradtunk, és sérülések is sújtottak minket, így már nem tudtuk az első félidei játékunkat nyújtani. Minden tiszteletem a fiúké, de ma ennyire futotta."

A mérkőzés után kaptuk a rossz hírt, hogy Kiss Dominik sérülése súlyos. A meccsről mentővel kórházba szállított PVSK-s játékosnak a térde sérült meg, még nem tudni kell-e műtéti beavatkozás.

Nyilas László

Gépgaléria [65 kép] a mérkőzésről. Klikk>>