Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Így zajlik az idén a férfi kosárlabda bajnokság

A Szolnok nemzetközi kötelezettsége miatt az idén is érdekesen bonyolódik majd a férfiak kosárlabda bajnoksága. Akárcsak az előző két idényben, a 2014-15-ös évadban is lesz az alapszakasz után középszakasz. A bajnokság 13 csapattal indult (egy forduló már lement, a szerk.:Ny.L.), a Szolnok ugyanis kihagyja az alapszakaszt, és csak a második körben kapcsolódik a magyar bajnoksághoz.    

A 2015. március 07-ig tartó első kör után az első négy, és a Szolnok kerül a második körbe, azaz a középszakasz felsőházába. Ezt a fázist-oda-vissza vágós rendszerben nyolc mérkőzést-az alapszakasz győztese, és a Szolnok 3-3, az alapszakasz 2. és a3. helyezettje 2-2, a 4. helyezettje egy ponttal kezdi. A többi csapat két külön csoportban folytatja, az 5-9 helyezettek egy külön csoportban a 10-13. helyezettek egy másik egy oda-vissza kört játszanak egymással. Az alsó középszakaszban és a felső csoportból az első három a nyolccsapatos rájátszásba kerül. A playoff negyed döntőjének (1-8,2-7,3-6,4-5) győztesei jutnak az elődöntőbe, és az elődöntő nyertesei vívják a döntőt. Minden párharc az egyik csapat harmadik győzelméig tart.

Ugye minden világos!?...Most már csak abban bízhatunk, hogy a bajnokság színvonalának emelkedését egyáltalán nem befolyásolja a bajnokság menetének bonyolultsága.

Nyilas László