Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Fontos tudnivalók a vízilabda bajnokságról

Nagyon sokan minden idők legjobb bajnokságának jósolták a két hete elindult, és már két fordulón túljutott, idei magyar vízilabda bajnokságot. A tény az, hogy néhány magyar játékos hazatért külföldről, és sok külföldi, elsősorban szerb érkezett, de hogy ez önmagában egyértelműen a színvonal emelkedését jelenti-e, azt majd csak tavasszal tudjuk bizonyossággal megmondani. Addig néhány fontos tudnivaló az idei küzdelmekről. Talán már nem is meglepetés, hogy ismét új rendszerben bonyolítják a bajnokságot, ugyanis, a mostanival együtt hat szezon után öt különböző módon lehetett eljutni a mindenki által hőn állított aranyéremig. A 14 csapatos bajnokság alapszakaszában oda-vissza 26 meccset játszanak a csapatok.

2015 tavaszán  hat csapat kerül be a rájátszásba. Az alapszakasz első és második helyezettje rögtön az egyik fél második győzelméig tartó elődöntőbe kerül, a 3-6 helyezettek pedig, az elődöntőbe jutásért küzdenek, amihez szintén két győzelem szükséges. A döntőben azonban már három meccset kell nyerni az aranyhoz. Az úgynevezet "alsóházban" is lesz élet. A 11-14 és a 12-13 mérkőzésekgyőztesei a 11-12. helyért, a vesztesei a 13-14. helyért játszanak két győzelemig tartó páros mérkőzést. A pályaválsztói jogat az alapszakkasz helyezlse határozza meg. A bajnokság 14. helyén végzett csapat kiesik az OB I-ből. A 13. helyen végzett csapat két győzelemig tartó osztályozót játszik a 2014-2015 évi OB I/B osztályú bajnokság második helyezettjével. Amennyiben az OB I/B győztes csapata nem akar élni a feljutás jogával, úgy az OB/B második helyezettje két mérkőzéses osztályozót játszik az OB I. 14.csapatával.  

A bajnokság extra tétje, hogy a dobogósok a Bajnokok Ligájában, a negyedik, és a Magyar Kupa győztes az Európa-kupában indulhat majd, de ha a kupagyőztes az első négyből kerül ki, akkor az ötödik helyezett is EK résztvevő. Kissé bonyolultnak tűnik, de ha izgalmas lesz, ám legyen!  

Ahhoz, hogy pécsiként (PVSK Mecsek Füszért) ne a kiesési végszakaszban kelljen izgulnunk, látva a két forduló eredményét, nagyon összeszedett és eredményes játékra lesz szükség.

Nyilas László