Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Az OSC ellen kezdjük a bajnokságot

A PVSK Mecsek Füszért 19 órakor az OSC ellen kezdi meg a Férfi Vízilabda OB I-es bajnokságot, hazai pályán az Abay Nemes Oszkár Sportuszodában.

Nem lesz könnyű dolga a szinte teljesen megújult csapatunknak. Az OSC tavaly a bajnokságban a 2. helyen végzet, a döntőben a Szolnokkal játszott a bajnoki címért ahol vereséget szenvedett. Most vasárnap az OSC a Vouliagmeni (görög) 10-6-os legyőzésével csoportelsőként jutott tovább a BL-ben, ezzel is jelezve, hogy bomba erős csapattal vág neki a 2015-16-os bajnokságnak.

Lukács Gergely vezetőedzőt kérdeztem a bajnoki rajtról:

A szerdai OSC elleni mérkőzéssel számunkra elkezdődik a bajnokság. Nyár eleje óta azon dolgozol, hogy ez a csapat így összeálljon, vártad már a rajtot?

Elég régóta kezdtük a felkészülést ahhoz, hogy már várjam a bajnokságot. Én magam is nagyon kíváncsi vagyok, hogy milyen erőt fogunk képviselni ebben a mezőnyben. A sorsolásnak a szeszélye folytán a csoport talán legerősebb csapatát látjuk vendégül az első fordulóban. Ez a mérkőzés nagyon jó értékmérő lesz számunkra egyrészt, hogy csapatként, másrészt, hogy a játékosok egyénileg hol tartanak a magyar és más válogatottakban játszó klasszisokkal szemben.

Augusztus elején kezdtétek a felkészülést. Minden olyan munkát el tudtatok végezni, amit elterveztél?

Összességében el tudtuk végezni a tervezett feladatokat, de azért a felkészülés nem volt annyira optimális amennyire én szerettem volna. A szerb nyári bajnokság miatt a légiósaink két héttel később csatlakoztak be a programba. Sajnos egy komoly betegséghullám is végigsöpört rajtunk, ezért nem volt olyan játékosunk, aki egy hetet, vagy két-három napot ki ne hagyott volna az edzésekből. 

Az viszont nagyon jó volt, hogy eljutottunk Sibenikbe edzőtáborozni, majd Szegeden tölthettünk két napot, valamint részt vettünk a debreceni tornán is! Sokat dolgoztunk az elmúlt 2 hónapban, de az látszik, hogy nagyon sok munka vár még ránk és az utunk elején tartunk.

Szombaton a Fradihoz utaztok

A Fradi a debreceni tornán is megmutatta - ráadásul négy játékosuk még hiányzott - hogy idén nagyon meg akarja szorítani a három top csapatot. Talán nem is olyan nagy baj számunkra, hogy ezzel a két csapattal kezdünk, mert így még kaptunk pár hetet arra, hogy szépen összeálljunk a rangadókra. Nekünk egyetlen feladatunk van mindkét mérkőzésen, hogy tényleg a maximumot hozzuk ki magunkból. Okosan, tervszerűen vízilabdázzunk és azokat a taktikai elemeket, amiket edzéseken gyakorlunk, minél hatékonyan visszaadjuk.

---
2015.09.23. 19:00 | PVSK Mecsek Füszért - OSC
E-On Férfi Vízilabda OB I. bajnokság 1. forduló | Pécs, Abay N.O. Sportuszoda