Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Megvan a labdarúgó csapat első idei pontja

A harmadik hazai meccsét játszotta a PVSK az idei bajnoki szezonban, és bár gólt nem lőtt csapatunk, de nem is kapott, így egy pontot szerzett.

Labdarúgó mérkőzés: PVSK - Villány TC 0-0 (0-0)
Férfi Labdarúgás Megye I. bajnokság, 5. forduló. Pécs, PVSK Sporttelep 150 néző
Vezette: Kozári (Resch, Rasztovácz)

PVSK: Barna - Antalovics, Cvenits, Koronics, Németh (Szabó L. a 70. percben) - Somogyi, Kása, Kőnig, Miltner - Majoros (Turi a 65.percben), Erdős,(Bánkövi a 25. percben). Vezetőedző: Turi Zsolt

Vérbeli sportembernek, aki ráadásul játékvezető is volt, sokszor eszébe jutnak a két okból is vendégmarasztaló szép emlékű, Villányban a szüretkor rendezett Megyei I-es meccsek. Ha nyertek a hazaiak, mindenki kapott egy kortynyit, no nem a még forrásra váró friss nedűből, hanem a patinásabb leforrtból. Ha veszített a Villány, és nem voltak elégedettek a bíró sporik működésével, akkor bizony órákat ültünk az öltözőben, miközben kint mintegy 30-40 drukker követelte a bírók fejét. Most ilyentől nem kellett tartani, hisz a Villány ezúttal vendégként jött a Verseny utcába.

Az első félidő kiegyenlített játékot hozott, amelyben a PVSK többet birtokolta a labdát, de az igazán nagy helyzetet a vendégek hagyták ki. Szomorú, hogy a 25. percben Erdős megsérült, növelve ezzel az amúgy is létszámhiánnyal küzdő hazai csapat gondjait.

A második félidő egyértelműen a hazaiaké volt, annak ellenére, hogy a fölény nem érett góllá. Még a „titkos fegyvert” a cserepadon ülő, és a 65. percben pályára lépő, játékos-edzőt, Turi Zsoltot is bevetette a PVSK. A 60. percben Kása a meccs helyzetét puskázta el, tíz méterről lőtt mellé. Az egészben a pozitívum az, hogy megvan az első bajnoki pontja a hazai csapatnak. Szerdán Bogádon, az első fordulóban elmaradt meccs pótlásán, ennél azért több kell!

Turi Zsolt játékos-edző, PVSK: ”Két rossz passzban levő csapat találkozóján mi játszottuk a kreatívabb focit, de a helyzeteinket megint nem rúgtuk be. Pozitívum, hogy nem kaptunk gólt. Remélem ezzel a pici pontocskával elindulunk felfelé.”

Nyilas László