Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

PVSK Mecsek Füszért - Pörgős napok

Pörögnek a PVSK Mecsek Füszért körül az események. A csapat egy hete jött vissza a Horvátországi edzőtáborból, megérkezett a két Szerb légiós és ezzel teljes kerettel készülhet az Abay Sportuszodában a csapat. Lukács Gergelyt kérdeztük az elmúlt és a következő hetekről.

Már egy hete az Abay Nemes Oszkár Sportuszodában készültök, de most előbb beszéljünk a Horvátországban eltöltött edzőtáborról. Hogy sikerült?

Talán mondhatom, hogy minden szempontból kiváló volt. Minden nap kétszer két órát tudtunk medencében lenni, konditermi lehetőségünk volt, és focizni is tudtunk. Jól megdolgoztattam a srácokat, ez volt az alapozás második hete. Csapatépítés terén is nagyot léptünk előre, a fiúk együtt töltötték mindennapjaikat reggeltől estig. Igazán jól sikerült edzőtáborozáson vagyunk túl.

Tudtatok az egy hét alatt edzőmeccset is játszani?

Nagyon jól jött nekünk, hogy a Horvát U20-as (Junior) vízilabda válogatott is Sibenik-ben edzőtáborozott, így csütörtökön és pénteken tudtunk velük játszani egy-egy mérkőzést. Ezek nagyon pörgős, nagyon fárasztó meccsek voltak, hiszen ők most készülnek a világbajnokságra ahol 5+1-ben fognak játszani és az edzőjük kérésére mi is így játszottunk. Nekünk az volt a legfontosabb, hogy amennyire lehet, elfáradjanak a fiúk. Hasznosak voltak a mérkőzések, különösen a pénteki, mert az még eredmény tekintetében is sikeres volt. Ez utóbbi a felkészülés ezen szakaszában másodlagos dolog, de a srácoknak mindig lökést ad a jó játék és a győzelem!

Az eddigi időszakot, hogy dolgoztátok végig, pörögnek a játékosok?

Minden edzésen, minden játékosom száz százalékosan odateszi magát. Az a célom, hogy olyan edzéseket tartsak, amelyek ritmusa amennyire csak lehet, megközelíti a tétmérkőzésekét. Folyamatosan arra tanítom – főleg a fiatal játékosokat -, hogy csak az tud hosszú távon eredményes lenni a bajnoki meccseken, aki az edzéseket is „mérkőzésnek” tekinti. Ilyen szempontból is jól állunk, nincs nyafogás, nincs visszakérdezés, mondom a feladatot és a játékosok azt a legjobb tudásuk szerint teljesítik.

Mi a benyomásod az újonnan igazoltakról?

A fiatal játékosok mind egytől-egyig kiváló „anyagok”. Én azért már ismertem őket, hiszen nem véletlen kerültek ide. Mindben ott van a lehetőség, hogy nagyon jó OB I-es játékos legyen, de nyilvánvaló - korukra való tekintettel - sokat kell dolgozniuk, hogy tényleg oda érjenek ahova a tehetségük előre vetíti őket. A felnőtt játékosok nagyon profi hozzáállásúak és az edzésmunkájuk példaértékű.

Augusztus 10-től teljes a csapat, megérkezett a két Szerb légiós is. Teljes kerettel lehet dolgozni, az ünnepig hogyan alakul a program?

Újra itt vagyunk a saját otthonunkban az Abay Sportuszodában. Az alapozás ezen időszaka a kemény munkáról szól, itt nem is nagyon van kérdés, napi három edzést tartok. Nyilván azért próbálom oldani is a srácokat, vannak pihenő időszakok is, hiszen a regenerálódás elengedhetetlen része a teljesítmény fejlődésének. A mostani hetet keményen végigdolgoztuk. Jövő hét szerdán elutazunk Szegedre és aznap két edzőmeccset, csütörtökön pedig még egyet játszunk a hazaiakkal. Ez a ciklus komoly terhelés lesz ennek a fiatal csapatnak. Az augusztus 20-i hétvégén lesz egy három és fél napos pihenő.

Itthon mikor látjuk a csapatot mérkőzni?

Inkább mi fogunk utazni, idegenben játszunk több felkészülési mérkőzést. Hazai edzőmeccsek a Kaposvár ellen lesznek, amiknek pontos időpontját a jövő héten egyeztetjük.