Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Két PVSK-s vízilabdázó az U18-as válogatott sikercsapatban

A szerbeket büntetőkkel verte a csapat vasárnap délelőtt, ezzel az olaszok és a horvátok legyőzése mellett veretlenül lett tornagyőztes. A PVSK Mecsek Füszért játékosa Csaba Márton és Lajkó Márton is játszott, és három góllal járultak hozzá a győzelemhez.

Horkai György válogatottja szerezte meg a vezetést vasárnap a szerbek ellen, majd Vogel Soma remeklése volt a mérkőzés lényegi pontja, szinte mindent megfogott az ifi világbajnok kapusunk. A harmadik negyedben Csiszár Boldizsár váltotta, miközben támadásban kiegyenlítetten folyt a találkozó. Legalábbis egy ideig, ugyanis a szerbek rákapcsoltak és 10-7-re elhúztak. Visszajött a kapuba Vogel, és szép lassan sikerült ledolgozni a hátrányt, 10-10-nél utolértük az ellenfelet. A végén Fekete Gergő talált be, de Rogac büntetőből egyenlített. Jöhettek az ötméteresek!

A magyar csapatban Szatmári Kristóf, Burián Gergő, Vadovics Viktor és Manhercz Krisztián belőtte a büntetőt, Csaba Márton kihagyta, és mivel Vogel Soma egyet védett, felváltva, 15-15-ről folytatódtak a büntetők. Ezután Vogel ismét hárított, Vadovics viszont belőtte – a meccset 16-15-re megnyerte és ezzel tornagyőztes lett a magyar válogatott.

Magyarország - Szerbia 11-11 - 5 méteresekkel: 5-4 (4-3, 3-3, 3-4, 1-1) 
Szombathely, Tófürdő, 400 néző. Vezette: Matijevic (horvát), Rovida (olasz)

Magyarország: Vogel - Burián 2, Vadovics 3, Sélley 1, Szatmári 1, Manhercz 3, Szentesi. Cserék: Lukács, Csaba 2 (PVSK), Lajkó 1 (PVSK), Fekete 3, Zerinváry, Csiszár (kapus). Szövetségi kapitány: Horkai György. Szövetségi edző: Kis István

Szerbia: Filipovics - Kasum, Tohoolt 3, Gvozdahovics 2, Radojevics 1, Radoljics 1, Vucihics 3. Cserék: Kostic, Tubic, Tankosics 2, Velkics, Rogac 3. Szövetségi kapitány: Zoran Milenkovic

Forrás: www.waterpolo.hu