Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Matija Ceskovic korábban már játszott a PVSK-ban

Ha a név esetleg ismerősen cseng a PVSK szurkolóinak, az nem a véletlen műve: Matija Ceskovicnak ugyanis nem lesz ismeretlen a Lauber Dezső Sportcsarnok. A bama.hu írása.

Részint játszott itt már ellenfélként (kaposvári színekben), részint pedig konkrétan PVSK-mezt is felhúzott már - igaz, mindössze három alkalommal. 2009 decemberében, a Sopron elleni hazai találkozón lépett pályára először, az akkori vezetőedző, Kmézics Zorán rögtön a kezdőbe tette, amit ő 14 ponttal hálált meg, igaz, a csapat kikapott. A következő fordulóban Dombóváron játszott a PVSK, Ceskovicnak még jobban ment a játék, 18-at szórt, de ismét vereség lett a vége. Ekkor már Ivica Mavrenski volt a baranyaiak vezetőedzője, aki még egy meccs erejéig szavazott bizalmat a horvát irányítónak: Ceskovic a Szombathelynek 11 pontot dobott, majd összepakolt, és hazautazott – a pécsi vezetőedző nem számolt vele a folytatásban.

A 34 éves irányító most a román ligából érkezik Pécsre. A tavalyi szezont a Muresben kezdte, majd év közben igazolt át a Sibiu csapatához, amely csapattal a tizedik helyen végzett. Az azt megelőző évben szintén a Sibiu meghatározó játékosaként 31 meccsen átlagosan 34,5 percet töltött pályán, 16,7 pontot szerzett, 4,3 gólpasszt adott és a hármasokat 40 százalékkal dobta. Ezzel a jó teljesítménnyel hozzásegítette csapatát a harmadik hely eléréséhez.

A teljes cikket a bama.hu oldalon olvashatja. Klikk >>