Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

PVSK Mecsek Füszért - Újra vízben

A hét elején megkezdte a felkészülést 2015-16-os OB I-es szezonra a PVSK Mecsek Füszért vízilabda csapata. Lukács Gergővel beszélgettünk az első edzésen.

Itt állunk a Pollack strandon szakadó esőben, elkezdődött a munka, indul a felkészülés az OB I-es bajnokságra. Milyen érzések kavarodnak benned?

Nagyon vártam, hogy elkezdődjön az új szezon. Sokat dolgoztunk a nyáron azért, hogy az anyagi körülményeinkhez képest egy jó kis csapatot össze tudjunk rakni. Első ránézésre úgy tűnik, hogy ez sikerült, reményteljes perspektíva van ebben a társaságban, szerintem mi leszünk - a KSI mellett - az egyik legfiatalabb csapat. Amikor megfogalmaztuk a tavalyi szezon zárása után, hogy merre kell mennie a pécsi vízilabdának, akkor pont egy ilyen csapatot képzeltünk el, ami most itt a medencében elkezdte a felkészülést.

Gondolkodjunk előre két hetet, mi lesz a program?

Most az Abay Nemes Oszkár uszodában karbantartási munkálatokat végeznek, ezért ott két hétig nem tudunk edzeni. Ezen az első héten itt a Pollack strandon fogunk dolgozni, illetve konditerembe leszünk, és ha az idő engedi egy kis foci is lesz a programba. Jövő héten valószínűleg elmegyünk Horvátországba edzőtáborozni egy hetet, amikor visszajövünk már az Abay uszodában folytatjuk a munkát.

Jelenleg nem teljes a keret, mikor csatlakoznak a válogatottakkal készülő játékosaink és a két szerb légiósunk?

Szedmárk Dávid most csütörtökön, Csaba Márton és Lajkó Márton jövő hétfőn már velünk lesz. Horváth Zsombor harcol a 95-ös válogatottba való bekerülésért és reményeink (ha az utazó keret tagja lesz) szerint csak szeptember középén fog csatlakozni hozzánk. A két légiósunk Zlatko Rakonjac és Ivan Basara valószínűleg a horvátországi edzőtáborba fognak érkezni és onnan jönnek velünk Pécsre.

Kész a csapat vagy még várható igazolás?

A keret 95%-ban készen van. A magyar mag az teljesen kialakult és még van egy külföldi helyünk. Ha találunk egy olyan játékost, aki minden szempontból megfelel a mi elképzeléseinknek, akkor elképzelhető, hogy igazolunk. Kapkodni nem fogunk, csak azért mert van még egy légiós helyünk nem igazolunk új játékost. Tárgyalunk jelenleg is, figyeljük a világbajnokságot is.

Most egyedül állsz itt a medence szélén, (Kemény Kristóf a Vasasba távozott) lesz e segítőd a bajnokság alatt?

Reményeim szerint lesz. Tárgyalásokat folytatunk egy tapasztalt szakemberrel és már közel állunk a megállapodáshoz, de erről jelenleg még nem tudok többet mondani.