Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Hatan szólnak PVSK-ról, a fekete-fehér klub jelentőségéről

A PVSK Pécs városának legrégebbi, folyamatosan működő sportegyesülete. Ezért aztán ott rengetegen ismerkedtek meg a szakmai műhelyekben a kosárlabdázás alapjaival.

Szinte számtalan sikeres sportoló volt tagja a férfi, illetve női szakágnak. Közülük hatan vallanak arról, számukra mit is jelent maga a klub. Ebbe a sorba természetesen besorolható Béres Tímea is (képünkön), akinek pályafutása több egyesülethez köthető, de Baranyában is sokszor ért a csúcsra, mint egy-egy csapat meghatározó alakja az ezredforduló idején.

Ivkovicsné Béres Tímea (volt válogatott center): - Pályafutásom legszebb éveit töltöttem Pécsett. A PVSK-ról meg az jut eszembe, a klub volt, van, lesz, szóval az állandóságot képviseli ebben a világban.

Jolanta Vilutyte (litván Európa-bajnoknő): - Talán hűséges típusnak mondhatnám magam. Szerencsére az aranyérmek emlékeztetnek arra, milyen volt az életem a baranyai megyeszékhelyen, ahol mindig szeretettel fogadtak a sportvezetők, meg a drukkerek is.

Csirke Ferenc (a PVSK-Pannonpower edzője): - Itt vált belőlem NB I-es játékos. Az alapokat szintén a Vasútnál szereztem meg, nem is rosszakat. Korosabban vezetőedző lehetett belőlem a fekete-fehéreknél. Ennél többet nem is érdemes erről szólni!

Rab Gyula (korábbi B-válogatott hátvéd): - Tizenkét évesen, 1966-ban kerültem a klubhoz. Minden ide köt, az ezernél több emléket nehéz röviden összefoglalni. Ez a kapcsolat örökösnek tűnik a két fél között, legalábbis én úgy vélem.

Eilingsfeld János (a csapat egykori játékosa, aki ma is aktív): - Amikor ifjonc voltam, megkaptam a lehetőséget a bizonyításra. Azt mondhatom, remek munkát végeztek a nevelőim. Amit tudok erről a játékról, abból rengeteget korábbi együttesemnél sajátítottam el. A sportvezetők is mindenben támogattak, ami jól esett.

Nagy Dorottya (korosztályos vb-n 3.): - Úgy érzem, hogy a legmegfelelőbb utánpótlás-nevelésben részesültem a PVSK-nál. Nagyszerű szakemberek oktattak, velük sok-sok szép eredményt értünk el. Mindez a csapatmunka sikere is egyben, ami a felnőttek között, a PINKK-Pécsi 424-ben szintén kamatozott.

A PVSK-ban zajló utánpótlás-nevelést bemutató sorozatunk következő részében Debreceni Eszter, a női szakág edzője kap szót.

Forrás: www.pecsiriport.hu