Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Feljutást ért a Montenegro elleni bravúr-győzelem

Hihetetlen küzdeni tudásról tett tanúbizonyságot a magyar U20-as férfi kosárlabda válogatott a „B” csoportos Európa bajnokságon.

A bronzmeccsen, a délszláv iskolán edződött Montenegro ellen nyertek fiaink, úgy, hogy az ellenfél már 19 ponttal is vezetett. Ezzel harmadik helyen végezve jogot szereztünk arra, hogy jövőre az „A” csoportban indulhatunk. Tavaly a hölgyek az „A” csoportos VB-én bronzérmet szereztek, akkor Nagy Dóri a PVSK játékosa is tagja volt az együttesnek.

A férfi csapat vezetője a PVSK egyik vezető munkatársa, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége Elnökségének tagja, Dr. Teszler Sándor volt. Megérkezése után hívtam fel telefonon, és azt is megkérdeztem tőle, érződik-e már a TAO pénzek hatása a sportágban.

„Óriási sikernek tartom ezt az eredményt, hiszen három olyan meccset is megnyertünk, ahol vesztett helyzetben voltunk, és fordítani tudtunk. A későbbi első finneket is jól megszorongattuk a döntőbe kerülésért játszott meccsen. A Montenegró elleni bronzmeccs 30. percében még 19 ponttal vezetett az ellenfél, végül 68-66 lett a javunkra. Bebizonyosodott, ha kell, küzdeni is tudnak fiataljaink!  Egyébként a Nemzetközi Kosárlabda Szövetség átszervezése nyomán, az idén hét csapat esett ki az „A” csoportból, közte a nagyon erős horvát együttes. És mivel jövőre is hárman jutnak csak fel a B-divízióból, még nehezebb lesz az előrelépés. Miközben nagyon boldog vagyok, azt is el szeretném mondani, hogy a TAO pénzek felhasználásának első jelei, miszerint fokozatosan beérnek a tehetségek, már most láthatóak. Mi a PVSK-ban is azon dolgozunk, hogy minél több játékost adjunk a korosztályos válogatottaknak.”

Nyilas László