Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Ismét PVSK-PMFC rangadó lesz a Megye I-ben

Nem irigyeltem Szücs Zsolt barátomat, a PSN Zrt. vezérigazgató helyettesét, aki pénteken a három órára érkezett újságírókat szóval tartotta. A délutánra meghirdetett sajtótájékoztató csaknem másfél órával később kezdődött, mert a felek még tárgyaltak a Városházán.

Az Önkormányzat részéről Páva Zsolt polgármester, Vári Attila a PSN Zrt. vezérigazgatója, valamint Matyi Dezső és stábja voltak jelen. A sajtótájékoztató a megegyezés után kezdődött, Matyi Dezső és Páva Zsolt nélkül, immáron a Stadion utcában.

Lényegében két dolog volt biztos, a 48 fokos meleg odafelé a kocsiban, és az, hogy a PMFC csapata a Megye I-ben indul! Persze ehhez kellett az MLSZ azon rendelkezése, hogy a licenchiány miatt kizárt csapatoknak, nem legalul kell kezdeni, ha az NB III-at nem vállalják, vagy kicsúsztak a nevezési határidőből, indulhatnak eggyel lejjebb, a Megye I-ben.

A mindössze negyedórás tájékoztató után, amelyet Szűcs Zsolt, Vári Attila, és a csapat képviselője, Győri János tartott, még több kérdés maradt nyitva. Ami biztossá vált, hogy teljesen új alapokon szerveződik az egyesület, melyet ezentúl, a PSN Zrt. üzemeltet, a régi Matyi-féle Kft. (PMFC Sport Kft.) megy a „levesbe”. Tehát mindenkinek megszűnik a szerződése, és új szerződéseket kell kötnie labdarúgónak, szertárosnak, traktorosnak egyaránt. A város által a jogokért kifizetett, nem publikus pénzből kell a volt tulajdonosnak, (Matyinak!) kifizetni a nem kis összegű tartozásokat.

Fontos hangsúlyozni, hogy a város jogokat vett csupán, nem a Kft.-t. Az edző személye még nem biztos.(Márton Gáborról beszélnek.), de játékos se nagyon van, pedig szűk három hét, és kezdődik a bajnokság. A kérdések megmaradtak: Mi lesz az Akadémiával, és az ott dolgozó edzőkkel? Kivel és mennyiért szerződik a PSN Zrt.? Marad-e Győri János, és milyen beosztásban? Mi lesz a serdülő- és ifibajnokságokkal? Maradt-e elég játékos a bajnokságra? Fenn tudja-e tartani a létesítményeket a város? (Központi pálya, Kovácstelep, a volt Kinizsi pálya, az Akadémiai Kollégium stb.?) Hogyan változik a Megye I., páros vagy páratlan lesz-e a résztvevők száma? Ezekre válasz később, talán augusztus elején!

Egy biztos, új fejezet kezdődött Pécs labdarúgásában, de az, hogy a lapokon aranybetűs bejegyzéseket olvashatunk-e majd, az a jövő zenéje. Mindenestre a célkitűzés, miszerint három (3!) éven belül vissza kell kerülni az NB I-be, eléggé irreálisnak tűnik. Matyi Dezső immár a múlt, de a kilátástalan jelenből vajon hová vezet a jövőbeni út?!

Nyilas László