Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

A PVSK-ban vált szinte ikonná Iványi Dalma

Szláv eredetű, fára festett szentképek voltak az eredeti ikonok. Egészen addig, míg a sport világában el nem kezdték használni a kifejezést, kiemelkedő sportemberek esetében is.

Így aztán Iványi Dalma sem kerülhette el a sorsát, joggal emlegetik különleges értéknek azt, amit tett a kosárlabdázásért, a PVSK csapatáért, a fekete-fehér színekért. Ahol a hazai mellett a nemzetközi porondon is rengetegszer villantotta meg csodás képességeit. A nemzeti válogatottnak is oszlopos tagja volt, törékeny alkata ellenére is.

A mai tizenévesek bizonyos élményekből egyszerűen kimaradtak a koruk miatt. Akik azonban látták a remek egyes posztost, Iványi Dalmát a parkettán, azok igazán értik, tudják, mit jelentett az ó személye a játéktéren. Tehetség, szerénység, ezzel párosuló vasakarat, ami a sikereinek zálogai voltak.

  

- Nyilván nem lehettem tehetségtelen a kosárlabda nevű játékban - nevette el a mondat végét Dalma, aki már kétgyermekes anyuka. - Meg aztán ott volt a kiváló családi hátterem Mezőberényben. Fantasztikus tudású edzők irányították az életemet, társak is akadtak a produkcióhoz. Bár jól alakultak a dolgaim, ennek ellenére azt állítom, odaadás, elhivatottság nélkül az egész nem ér sokat. Szoktam mondani a tanítványaimnak, kérem őket, élvezzék, amit tesznek! Ha nem lélekből végzik a feladatokat, akkor az szinte semmit sem ér. Edzésen is szeretnék mindig példát mutatni az utódoknak, akiknek illene valamit továbbadnom abból, amit én kaptam korábban ettől a sportágtól. Többek között a Pécsi VSK-nál is, ahol voltam kezdő, aztán eljutottam a haladó szintre.

Dalma önvallomásától függetlenül hozzátehetjük, a mester-fokozatig tornászta fel magát a Pécsi Vasutas SK-ban. Akkoriban, amikor a csúcson volt, sokan csak miatta jártak a csapat meccseire. Igaz, tegyük hozzá, azért a társai sem voltak akárkik!    

A PVSK kosárlabdázásának utánpótlásáról szóló sorozatában, a következő részben Tiszay László, a korosztályos leány szakág vezetője szólal meg.

Forrás: www.pecsiriport.hu