Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

A PVSK-ban széles bázisra építik a jövőt

A Pécsi VSK Férfi Kosárlabda Utánpótlás Szakosztályának vezetője Máté János, akinek a nevéhez évek, évtizedek óta rengeteg siker, eredmény fűződik mind utánpótlás, mind felnőtt vonalon.

 

A szakember a témakörben megkerülhetetlen, hiszen rengeteg embert ismer a pályáról, annak széléről, az országos  szövetségből is. Ráadásul a véleményét bátran szokta hangoztatni, a fekete-fehér színekhez meg nagyon kötődik,  hűséges típus a sportban.

- Három éve, amikor az egykori sportiskolai bázisunkat elszakították tőlünk, a semmiből kellett újjáépítenünk a PVSK kosárlabda utánpótlásának teljes rendszerét - adott betekintést a háttérben lezajlott eseménybe Máté János - A 96 éves egyesületünk, mely 70 éves sikeres múltra tekinthet vissza a kosárlabdázásban, elképzelhetetlen volt e nélkül, így az eredményes és stabil női szakosztályt kiegészítve a Czigler és Mintál Kosársuli alapjain a fiú szakosztállyal vált ismét kompletté a bázis.

  

- Szakedzőink alkotják munkánk gerincét, mellettük részben tapasztalt, volt játékosok, részben motivált fiatal edzők teszik ki a szakmai stábot. Az újjászervezés hatására ma már közel 10 partneriskolával együttműködve, mintegy 500 fiatal pattogtat a PVSK színeiben. Rövid idő alatt eljutottunk odáig, hogy a legkisebbektől, az U8-as korosztálytól az A-csoport küszöbéig, minden korcsoportban vannak ígéretes csapataink, játékosaink. Büszkék vagyunk az eredményeinkre és arra, hogy idén már az U16-os és U18-as korosztályos válogatottban is szerepelnek kosarasaink.

- A merítési lehetőségeink egyre szélesednek, partnereink hálója határon belül és kívül egyaránt terebélyesedik, és értelemszerűen a helyi akadémiával is kiváló együttműködésre törekszünk. Partnerként jegyzett egyesületeinkkel a rendszeres találkozáson, szakmai fejlesztésen túl a tehetséges játékosok PVSK-ba áramoltatása is biztosított. Míg női vonalon rátermett fiataljainkat a helyi első osztályú csapat felé irányítjuk, fiú ágon minden lehetőség biztosított, hogy a környező utánpótlás-nevelő műhelyek ugyanezt a PVSK felé az U21-es és B-csoportos szinteket érintve megtegyék. Mindez a fiatalok színvonalas képzésének utolsó lépcsőjeként történhet meg.

- A Társasági- és Osztalékadó (TAO) nyújtotta lehetőségeket kiaknázva a PVSK arra törekszik, hogy Pécs városával karöltve javítsuk a fiatalok sportolási körülményeit, minél több sportlétesítményt, tornatermet újítsunk fel. Ennek kapcsán már megszépült a Széchenyi, illetve a Zipernowsky iskola küzdőtere, hamarosan pedig az Árpád Fejedelem, valamint az Angster következik ebben a sorban. Bízom benne, hogy mire 100 éves lesz a klubunk, addigra már a multifunkciós edzőcsarnokunk is felépül!

A PVSK kosarasainak életét bemutató sorozatban, a következő részben Iványi Dalma, a legendás irányító mesél arról, mit jelent számára a Pécsi VSK.

Forrás: www.pecsiriport.hu