Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Nemzetközi tapasztalatok hasznosítása a PVSK-nál

A PVSK-nál az utánpótlás szakmai igazgatói posztját egy olyan edző látja el, aki hatalmas tapasztalatokkal rendelkezik. A határon belül, de azon kívül is sokan ismerik Földi Sándort.

 

Földi Sándor szinte mindent tud erről a sportágról, lévén az egykor volt Jugoszláviában tanulta az „iparág” alapjait, aztán még szövetségi kapitány is volt korábbi déli szomszédunknál. Magyar bajnoki címet is szerzett, ezért aztán neki sok meglepetést a dolgokról mondani nem lehet. Bár nyitott az új ismeretekre, még mostani klubjánál is tudott érdekességekkel találkozni. 

- Örömmel mondtam igent a felkérésre a PVSK utánpótlásánál, hiszen voltam már a sportkörnél és nagyon szerettem az itteni klub légkörét - árulta el a szakmai vezető. - Ezen kívül az is vonzott, hogy ismét magas szinten foglalkozhatok utánpótlással, és reméltem, hogy a még Jugoszláviában szerzett ismereteimmel is segíteni tudom az itteni képzést!

 

- Kellemes meglepetések sora ért, miután vállaltam a munkát, egy már felépített és jól működő rendszerbe csöppentem, eredményes és patinás női szakággal és ígéretes fiú szakosztállyal. A sok egyéb feladat mellett saját csapatot is kaptam, az U18-as korosztály edzőjeként kapocs kell, hogy legyek az utánpótlás és a felnőtt korcsoportok között is. Azt hittem, az újítás az utánpótlás-nevelésben majd az én feladatom lesz, de számos érdekes, máshol nem tapasztalt elemmel találkoztam magam is.

- Ilyen volt például a Párduc-Panda-kupa, amelyben már 8 évesen versenyezhetnek a gyerekek, vagy az edzők esetében az egyedülálló edzői teljesítményértékelő- és minősítő rendszer, ami tökéletesen kiegészíti belső és külső edzőképzéseinket, a komplett felkészülési tervet. De a külföldi kapcsolatok és nemzetközi tornával összekapcsolt akkreditált, MKOSZ által elismert edzőképzés is magasan az elvárások feletti.

- Nagy felelősség és hatalmas büszkeség, hogy mindezt az én dolgom szakmailag továbbfejleszteni. Bízom benne, hogy széles kapcsolatrendszerem és tapasztalataim révén minden korosztály összes edzőjének segíthetek majd abban, hogy hosszútávon mind a város, mind a magyar kosárlabda számára kiemelkedő játékosok nevelkedjenek a PVSK színeiben!

A sorozat negyedik részében Máté János, a férfi utánpótlás szakág vezetője is elmondja a véleményét. A PVSK-ban zajló munka felépítéséről grafikont is megjelentetünk.