Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

A PVSK a kosárlabdázásban fogalomnak számít

A Lauber Dezső Sportcsarnok jövőre lesz negyvenéves. Ez csupán azért érdekes, mert ott rengeteg nagy kosárcsatát láthattak a nézők. Azonban jobb, ha mindenki tudja, maga a sportág, a kosárlabda már sokkal korábban is tömegeket vonzott.

A PEAC mellett a Pécsi VSK volt az a klub, ahol klasszisok sora nevelkedett. Természetesen a pécsi Verseny utcában lévő öreg sportcsarnok is számtalan emlékezetes csata helyszíne volt. Ennek kapcsán, meg amúgy is érdemes hosszabban foglalkozni az utánpótlás-neveléssel, ami a PVSK-ban folyik.

Az országban járva-kelve, ha pécsi kosárlabdázás kerül szóba, akkor az érdeklődők automatikusan a Pécsi Vasutas SK-ra gondolnak. Nem nagy csoda ez, mert a szakemberek, játékvezetők, drukkerek, szakírók jelentős része úgy nőtt fel, hogy rendszeresen találkozott a baranyai megyeszékhely felnőtt, illetve korosztályos együtteseivel, mindkét nem ágán. A tradíciók felsorolásához - nem túlzás - egy egész kötetre lenne szükség. Hiszen olimpián, világbajnokságon, Európa-bajnokságokon is szerepeltek az egyesület legkiválóbb sportemberei. A nemzetközi kupaporondon szintén letették névjegyüket, nem is beszélve a hazai bajnokságokról, kupasorozatokról.

Most, 2015-ben, amikor a gyermekek megnyerése az egyes sportágak számára szinte önálló tudománnyá változott, nem árt megnézni, ki hová adja a csemetéjét sportolni. Ebből a szempontból a PVSK tökéletes választásnak tűnik. Erről szól az a sorozat, aminek közlését napokon belül megkezdjük. Ott aztán szinte mindenki megszólal, aki a mai utánpótlás-nevelési rendszerben szerepet játszik.

Elnök, szakági vezető, szakmai igazgató, edző, korábbi jeles játékosok mondják el, mit is jelent számukra az a négy nagybetű, ami egy jeles sportegyesület rövidítése. A PVSK, amiről némi elfogultsággal, de kijelenthetjük, fogalom a sportéletben. Nem is lehet más, mivel a gyökerek 1919-ig nyúlnak vissza, amikor lelkes dolgozók megalapították a klubot. Ami ma is él, virul, fiatalos, lendületes, miközben kilencvenhat évet már letudott. Ami a gyorsan változó világban cseppet sem kevés, ezt bátran kijelenthetjük!

Forrás: www.pecsiriport.hu