Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Férfi Vízilabda OB I. - Rajt szeptember 23-án

2015. szeptember 23-án kezdődik tizenhat csapattal az E-ON Férfi Vízilabda OB I. 2015/16-os szezonja. A létszámemelésnek köszönhetően a PVSK Mecsek Füszért is tagja lesz a mezőnynek.

A hazai sportági szövetség (MVLSZ) honlapján közzétett versenykiírás szerint az alapszakasz február 24-ig tart, a középszakaszt február 27. és május 4. között bonyolítják le, a bajnoki rájátszás pedig május 14-én rajtol és legkésőbb május 28-án zárul.

Az MVLSZ elnöksége június 9-én döntött úgy, hogy elfogadva a liga javaslatát, létszámot emel az élvonalban, vagyis kieső nincs, és a másodosztályú bajnokság első és második helyezettje csatlakozik a 14 élvonalbeli gárdához. A januári belgrádi Európa-bajnokságra, valamint a jövő nyári riói olimpiára történő minél jobb felkészülés érdekében az OB I. lebonyolításának átalakításán egy ideje már dolgoztak a klubok, azt indítványozva, hogy a mérkőzések csökkentésének jegyében két csoportra osztott 16 együttessel induljon el a 2015/16-os első osztályú bajnokság.

A két csoport nagyjából azonos erősségű lesz. Az elmúlt szezon első két helyezettjéhez, tehát a Szolnokhoz és az OSC-hez sorsolják a 3-4., majd az 5-6. helyezetteket, és így tovább. A nyolc-nyolc csapat oda-vissza játszik egymással, ez 14 mérkőzést jelent. Ezt követően az A csoport első négy helyezettje játszik a B csoport első négy csapatával oda-vissza alapon. Ennek a szakasznak a végén pedig az első két helyezett játssza a bajnoki döntőt az egyik fél harmadik győzelméig. Ami a többieket illeti, a harmadik a negyedikkel, az ötödik a hatodikkal vív meg, s így dől el a kiesés sorsa is: a 15. a 16. helyezettel játszik az egyik fél második győzelméig, és amelyik alulmarad, búcsúzik az OB I-től. A 15.-ként végzett gárda két győzelemig tartó osztályozót játszik az OB I. B. második helyezettjével.

A csapatok kilenc fordulót játszanak le december 9-ig, a Magyar Kupa döntője december 12-13-án lesz. A válogatott ezután kezdheti a felkészülést a januári Eb-re. Az OB I-et január 31-én folytatják. A bajnokság első három helyezettje vehet részt a Bajnokok Ligájában, a 4. helyen záró alakulat pedig az Európa Kupában való szereplésre jogosult.

A Férfi OB I. csapatai: Szolnok, OSC, Eger, Ferencváros TC, Honvéd, Szeged, Kaposvár, Vasas, BVSC, Debrecen, Szentes, UVSE, KSI, Pécs, Miskolc, Tatabánya