Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Nemcsak az eredményesség a siker mércéje

Évadzáró, évértékelő összejövetelt tartott a PVSK Női Kosárlabda Utánpótlás Szakosztálya a Bagolyvár étteremben.

Az immáron hagyományos, és a vendéglátó által is támogatott rendezvényen az utánpótlás csapat tagjai mellett, megjelentek Czerpán István a PVSK elnöke, Máté János a Férfi Kosárlabda Utánpótlás Szakosztály vezetője, Dr. Teszler Sándor, az MKOSZ elnökségének nemrég megválasztott tagja, Paiger István a Női Kosárlabda Utánpótlás Szakosztály társadalmi elnöke, valamint az edzők, sportvezetők, és meghívott vendégek.

Tiszay László szakosztály vezető üdvözlő beszéde után, Czerpán István elnök, majd Debreceni Eszter a Női Kosárlabda Utánpótlás szakmai vezetője tartott rövid értékelőt. Mindketten hangsúlyozták, hogy a szakmai munkában vannak jobb, és kevésbé jó időszakok. A fontos, hogy a szakemberek lássák, honnét-hova akarnak eljutni. A PVSK kosárlabda utánpótlásában úgy szakmailag, mind emberileg felkészült, a kosárlabda sport szolgálatára kész, a gyerekek oktatására elkötelezett edzők dolgoznak. Ők a fejlődés letéteményesei.

 

A szakosztály nagy hangsúlyt fektet a képzésre, illetve a tehetségek kiválasztására. Ennek egyik markáns megnyilvánulása volt a nemrég lezajlott Kossuth-téri Kosárlabda Fesztivál. A bajnokságokban, a kenguru, a gyerek, tini, serdülő és junior kategóriákban nyolc csapat vett részt. A legnagyobb sikert az U11-es korosztály „Kisgőzösök” elnevezésű csapata érte el, ők az országos jamboree-en a harmadik helyen végeztek. Ennek a csapatnak az edzői, Meszler Balázs és Laczka Miklós jutalmat is átvehettek.(Velük videó interjú is készült, amelyet honlapunkon rövidesen megnézhetnek.) Tiszay László azt is elmondta, hogy a TAO-nak köszönhetően a létszám az utóbbi négy évben megkétszereződött, jelenleg több mint 200 fő, és év végére 150-nél is több leigazolt tagja lesz a szakosztálynak. A gyerekekkel 14 edző foglalkozik. Nemrég egy hetes napközis táborban voltak a legkisebbek, de rövidesen két hetes, bentlakásos orfűi edzőtábor következik, biztosítva ezzel a szakmai folyamatosságot, és a nyári szabadidő hasznos eltöltését.

Végezetül álljon itt Czerpán Istvánnak, talán a PVSK egészére is vonatkoztatható mondata:”A sikeresség nemcsak az eredményességben, hanem a folyamatosságban is mérhető, a lehetőség adott, a garancia pedig az edzők felkészültsége.”

Az ünnepség jó hangulatú, fehér asztal melletti beszélgetéssel ért véget.

Nyilas László