Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Halász és Csirke is hosszabbít

Halász Ákos egy, Csirke Ferenc három évre írt alá a PVSK-PANNONPOWER férfi kosárlabda csapatunkhoz a mai sajtótájékoztató keretein belül.

Fontos bejelentésekkel készült a mai napon Bán Gábor, a PVSK-PANNONPOWER csapatát működtető Kft. ügyvezetője. Nem titkolt szándéka a csapat vezetőségének, hogy évről évre fokozza a stabilitást, mind a szakmai, mind gazdasági téren, ma előbbi terén tettek fontos lépést.

Halász Ákos és Csirke Ferenc is tollat ragadott a labda helyett és meghosszabbította megegyezését a sportszervezettel. Az edző kiléte a jövő szezonra nézve nem volt kérdéses, Csirke Ferenc már tavaly nyáron kétéves kontraktust írt alá, ami az idei évad végéhez érve áldásos helyzetet szült, hiszen számos klub keres új vezetőedzőt, a pécsi mester érdemei pedig vitathatatlanok. Mint ahogy hűsége is, hiszen a belé vetett hitet az eddigi eredményesség mellett azzal hálálta meg, hogy a 2017/18-as szezon végéig elkötelezte magát a PVSK csapatához.

A mester a jövő évi csapat összeállítását sem halogatja, videók sokaságát nézi meg naponta, hogy megtalálja a megfelelő légiósokat, miközben a vezetőség a magyar mag összeállításán dolgozik. Ennek köszönhetően az élő szerződéssel rendelkező Veljko Budimir, Bíró Olivér és Harazin Tamás neve mellé immáron még egy közönségkedvencet feljegyezhetünk!

Halász Ákos 2011 óta fejleszti és bizonyítja tudását a PVSK színeiben, s még egy évig biztosan ezt teszi majd, azaz jövőre 5. szezonját kezdi meg nálunk a irányító. – Volt másik megkeresésem is, de az elsőszámú a pécsi volt számomra. Ennek az egyik legfőbb oka az itteni szakmai munka, úgy érzem, az elmúlt 2-3 évben sokat tudtam én is, és a többi fiatal is fejlődni - nyilatkozta Ákos a döntéséről. - Megkaptam a lehetőséget az eddigiekben, és úgy gondolom, hogy van még hova fejlődnöm, amihez a legjobb lehetőség a PVSK.

A sajtótájékoztató során a jövő évi versenykiírás változásaira is kitértek a résztvevők. A légiós-szabály alakulása érinti legmarkánsabban a csapatokat, az új kiírás szerint a „hazai nevelésű játékosok” száma lesz meghatározott. Hazai nevelésű játékosnak minősül az a kosaras, aki 1998. december 31-e előtt született, és 22 éves koráig legalább 30 hónapot szerepelt Magyarországon, illetve 1999. január 1-je után született, és 21 éves koráig legalább 30 hónapot szerepelt Magyarországon. Csapatonként legfeljebb 5 olyan kosárlabdázó nevezhető, aki nem felel meg ennek a kritériumnak.

E kapcsán felmerült Krnjajski Boris neve is, aki fiatal kora ellenére idén már bekerült a felnőtt csapat bő keretébe is. Őt jelenleg még nem számolja a vezetőség az A-csoportos keretbe, azaz a „légiósok” közé, hiszen a 16 esztendős magyar válogatott fiú még nem töltött el 30 hónapot a magyar bajnokságban, de FIBA szabályok szerint nem számítana honosított játékosnak. Az ő esetében a szabályok és a játékoskeret kiforrásáig az A-csoportos licensz kikérése várat magára, de utánpótláscsapatainkban és B-csoportos keretünkben fontos szerep vár az irányítóra – és csapattársaira egyaránt.

A bajnokság menetével kapcsolatosan változás, hogy már az alapszakaszban is részt vesz a Szolnoki Olaj KK. A létszám nem bővül, a 14 csapatos bajnokság az ideihez hasonlóan alakul majd, az alapszakaszt követően a középszakaszban az első 5, a 6-10. helyezett és a 11-14. helyezett csapatok csoportonként játszanak majd a pályaelőnyért, a rájátszást érő helyekért illetve a kiesés elkerüléséért.

Forrás: www.pvsk-panthers.hu

Videó a sajtótájékoztatóról a YouTube csatornánkon és a PVSK TV-n. Klikk >>