Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Megvalósult !! Átadták a műfüves labdarúgó pályát

Aki emlékszik még a régi szép idők „áldott salakos” pályáira, netán játszott is rajtuk, biztos könnyes szemmel vett részt, vagy értesült arról, hogy, a régi, eme  „térdkoptató” sporttelep immár a múlté, legalább is  PVSK pályán, október 07- óta.  A jó öreg „salakos” helyére kerülő gyönyörű műfüves labdarúgó pályát kedden avatták, nagyszámú pécsi prominens társadalmi és gazdasági vezető, szülő, és sportbarát, valamint a sajtó jelenlétében.

A hozzászólók közül Czerpán István a PVSK elnöke áttekintést adott a 95 éves PVSK történetének labdarúgással kapcsolatos eseményeiről, a legfontosabb sarokpontjairól. A beszámoló, átívelve évtizedes korszakokat, megidézve a korok kiváló labdarúgóit, minden mozzanatával a mai nap rendkívüliségét hangsúlyozta.

Páva Zsolt a város polgármestere beszélt arról, hogy a nagy szellemi és fizikai összefogás mentén létrejött sportpálya illeszkedik az utóbbi években-Pécsett megindult sportfejlesztések  sorába. Külön kiemelte, hogy a fejlesztés, a PVSK vonatkozásában is, folytatódik.

Az MLSZ képviseletében a Pécsett is szerepelt, majd az Újpestnél kiteljesedett Dunai Antal olimpiai bajnok labdarúgó magas hőfokú beszámolója, és nem utolsó sorban, későbbi gyakorlati bemutatója is nagy sikert aratott.

Vida János a PVSK társadalmi elnöke azokról szólt, akikért elsősorban a létesítmény készült, a pálya szélén, felszerelésben, labdával, türelemmel várakozó, a pályát birtokba venni készülő gyerekekről. Beszéde végén Páva Zsoltot és Dunaii Antalt kérte fel, hogy vele kiegészülve, adják át a pályát.

Amint befejeződött a szertartás, gyerekek százai özönlötték el a pályát, a jelen levő több száz néző, és a szülők örömére. Ismét csodálatos létesítménnyel gazdagodott a PVSK,  és természetesen rajta keresztül Pécs városa is.

Nyilas László