Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

A város támogatásával OB I-es csapatot építünk

A városházán dr. Őri László alpolgármester, De Blasio Antonio elnök, Vári Attila vezérigazgató, Lukács Gergely vezetőedző és De Blasio Domenico csapatkapitány részvételével sajtótájékoztatót tartott a PVSK Mecsek Füszért Vízilabda csapata. Téma, a jövő csapatának építése volt.

Sajtótájékoztatóján a szakosztály a bajnokság létszámemelésének lehetőségéről is beszámolt, kijelentve, akárhol is folytatják, mindenképpen hosszú távon és I. osztályú csapat építésében gondolkodnak.

A városházi helyszín már eleve jelzésértékkel bírt a PVSK-Mecsek Füszért hétfő déli sajtótájékoztatója kapcsán, így nem is csoda, ha a jelen lévő dr. Őri László már bevezetőjében az önkormányzat további bizalmáról, mi több, legalább egy évre a korábbival megegyező - vagyis évi 20 milliós - támogatásáról biztosította a pólósokat. Persze, lehet, hogy ő is a csapathoz hasonló módon bízik a szövetség döntésében: amint ugyanis elhangzott, az MVLSZ elnöksége a sportág szakmai szervezete, a Liga korábbi javaslatára a férfi OB I 14-ről 16 csapatosra emeléséről tárgyal pénteken - és ha ezt el is fogadja, a Vasút mégis az élvonalban folytathatná.

A sportért felelős alpolgármester kiemelte ugyanakkor, hogy a felnőttek osztályba sorolásától függetlenül azért is tekint a város kiemelt figyelemmel a pólósokra, mert jelenleg is száznál több fiatal vízilabdázik, és nem is eredménytelenül Pécsett, míg további 300 gyerek jár a város több iskolájának előkészítő vízisport-osztályaiba. Ennek tükrében még kevesebb a város egyetlen 50 méteres sportuszodájának szabad vízfelülete, így a legjobbkor jött a kormányfő bejelentése, miszerint a közeljövőben egy új uszoda építése orvosolhatja ezt a gondot.

Rövid szakmai eszmefuttatásában Lukács Gergely vezetőedző a kiesés okát elsősorban fiatal csapata rutintalanságában, a végjátékokban gyakori nehéz helyzetek kezelésében való járatlanságuknak tudta be. Amit csak nehezített a tapasztalt Czigány Károly és Kistamás Zsolt téli távozása, majd Barát Ferenc kapus sérülése, illetve a brazil válogatott Crivella sok hiányzása.

De Blasio Antonio szakosztályelnök ehhez kapcsolódóan bejelentette, hogy tanulva az éppen tízéves OB I-es pécsi történelemből, most ismét a hosszú távú építkezés koncepcióját fogják erősíteni. Ennek része, hogy új szakosztálymodellt dolgoznak ki, megerősítik a menedzsmentet, a marketinget (itt rögtön ismételten külön megköszönte a csapatot mindenben támogató szurkolók segítségét). Emellett a kiszemelt – és az elvárásoknak nemcsak játéktudásukkal, de mentalitásukkal is megfelelő, nagyratörő tervekkel érkező, dolgozni akaró – pólósokkal pedig hároméves szerződést fognak kötni.

A szakosztályelnök kijelentette, akárhogy is dönt pénteken a szövetség, ők mindenképpen OB I-es csapatot építenek. A tárgyalások jól is állnak, szerinte a jövő évi keret 60-70 százaléka már most összeállt. E tervet a szakosztályelnök a nemrégiben elhunyt Ambrus Tamás évtizede kidolgozott és sokáig nagyon sikeres koncepciójához hasonlította, amelyet a bizalmat kiesés ellenére élvező Lukács Gergely vezetőedző építhet most újjá.

Végül a PSN Zrt. vezérigazgatója, a kétszeres olimpiai bajnok pólós Vári Attila, mint újdonsült elnökségi tag kapott szót. Ő egyrészt azt hangsúlyozta, hogy mostanra ért be az az utánpótlásmunka, amit tíz éve elkezdtek és az utóbbi években a PSN Zrt. kebelén belül működik, már 3-4 hadra fogható ifijátékossal számolhat a vezetőedző. Saját új titulusáról azt mondta, ez nem mostantól jelent számára új feladatot, sokkal inkább eddigi tevékenységét - elsősorban a szövetség és a klub közötti kapcsolattartóként, „ügyintézőként” dolgozik a hétköznapokban - elismerve adott a szakosztály ennek hivatalos keretet is.

Forrás: psnzrt.hu