Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Nyugodj békében Ambrus Tamás

Ambrus Tamást hétfő délután a Farkasréti temetőben helyezték végső nyugalomba, utolsó útjára elkísérte családja, barátai, a Ferencvárosi TC vezetősége, a Fradi vízilabdacsapata, a PVSK Mecsek Füszért egykori játékosai, valamint sok száz sportbarát is.

A ravatalnál elsőként Varga Zsolt vezetőedző mondott beszédet, aki búcsúztatójában megemlékezett Ambrus Tamás Fradihoz való hozzáállásáról, ahogy a medencében majd edzőként és később sportvezetőként is a maximumot nyújtotta. Ez főleg akkor mutatkozott meg, amikor a szakosztály igazán bajba került. „Sokszor az volt az érzésem, hogy az Ő elméjében létezett egy kép, hogy a dolgoknak, a Fradinak, milyennek kell lennie. Az Ő hite es kitartása tartotta életben sokszor a miénket a nehéz időszakokban” - mondta beszédében Varga Zsolt. Kitért arra is, hogy a közös álmuk megvalósítását tovább folytatja. „Amíg én dolgozhatok, mindig azért fogok dolgozni, hogy a közös álmunk valóra váljon és a Fradi újra a legjobbak között lehessen, és 3000 ember legyen a meccseinken” - mondta megemlékezésében Varga Zsolt.

Az FTC egykori klasszis vízilabdázója, a PVSK Mecsek Füszért volt vezetőedzője Ambrus Tamás hosszan tartó betegséget követően április 16-án hunyt el. Haláláig a Ferencváros vízilabda szakosztályának vezetője volt, aktív sportpályafutása alatt négyszer nyert magyar bajnokságot, hatvanegyszer hívták be a válogatottba, a nemzeti csapattal részt vett az 1986-os madridi világbajnokságon és az 1985-ös szófiai Európa-bajnokságon. A PVSK Mecsek Füszért vezetése alatt érte el legnagyobb sikereit.

Nyugodj békében Ambrus Tamás, emlékedet megőrizzük !!

Forrás: www.fradi.hu