Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Magabiztos hazai győzelem

A meccs pikantériáját az adta, hogy a Geresdlak együttesét az a Bolboaca Augusztin vezeti játékos- edzőként, aki nemrég még a PVSK csapatát edzette. A PVSK sárga lapok, és sérülések miatt eléggé tartalékosan állt fel.

Labdarúgó mérkőzés: PVSK - Geresdlak 4-1 (3-1)
Férfi Labdarúgás Megye I. bajnokság, 24. forduló | Pécs, PVSK Sporttelep 200 néző
Vezette: Botló B. (Zelenák, Iványi)

PVSK: János (Tamicza a 82. percben) - Antalovics, Cvenits, Koronics, Mufics - Fábián, (Somogyi a 72. percben) Rigó, (Duthweiler a 7.percben), Szabó, Erdős - Kása, (Arató a 74. percben) Majoros. Vezetőedző: Turi Zsolt

Pécsi góllövők: Fábián, Rigó, Antalovics, Majoros. Sárga lap: Fábián (PVSK, a 67. percben)

Az I. félidő:

Öt perc elteltével némi mezőnyfölényben játszottak a vendégek, az első gólhelyzetük is nekik volt a negyedik percben. Az első hazai kapura lövés a hatodik percben volt. Az első húsz perc javarészt mezőnyjátékot hozott, egy vendég, és egy hazai szabadrúgással. Aztán a 21. percben egy szöglet utáni kavarodás után Fábián a hálóba kotorta a labdát. Még éppen csak elvégezték a középkezdést a vendégek, a 22. percben Rigó már a másodikat is megszerezte. Nyugodtan mondhatjuk, hogy 100 %-os volt a hazai helyzet kihasználás, mert a félidő vége előtt két perccel Antalovics felső sarkos gólt lőtt, és még egy gól született ebben a játékrészben, a vendégek játékosa, Fuchs 25 m-ről nagy gólt ragasztott a kapunk közepébe. Az első 45 perc után 3-1 volt a PVSK javára.

A II. félidő:

Mozgalmasan indult a játékrész. A 46.! percben jogos 11-eshez jutott a Geresdlak, Fuchs lövését János nagy bravúrral hárította. Az ellentámadásból Majoros belőtte az idegnyugtató negyedik hazai gólt, így 4-1-re vezetett, és nyert is a PVSK. A hátralevő időben jobbára pécsi mezőnyfölényben teltek a percek, a vendégek jó, ha tízpercenként eljutottak a kapunkig.

Bár nyert a PVSK, de maradt a 7. helyen a tabellán.

Turi Zsolt vezetőedző, PVSK: ”Ma nem játszottunk igazán jól és látványosan, viszont jöttek a gólok, amelyekkel hoztuk a kötelezőt."

Nyilas László

A 24. forduló eredményei és tabellája. Klikk (Twitter) !!