Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Az idei első bajnoki meccsére készül vízilabda csapatunk

Szombaton a BVSC elleni idegenbeli találkozóval kezdi az idei évet a PVSK Mecsek Füszért vízilabda csapata szombaton. A felkészülés ürügyén sok minden másról is szót ejtettünk.

A hét végén zajlott Debrecenben a Világ Liga vízilabda torna, ahol a magyar válogatott a 6. helyen végzett. Erről is kérdeztem Török Viktort a pécsiek vezetőedzőjét. - Úgy gondolom az értékelésnél figyelembe kell venni a járványhelyzetet, és hogy emiatt sok csapat fáradt volt, és néhány játékos itt sem tudott lenni a tornán. Hogy a magyar csapat már utazhat Tokióba az nagy megnyugvást ad mindenkinek, hiszen már csak az olimpiai felkészülésre kell elsődlegesen összpontosítani a válogatottnak.

Természetesen az új játékosról is kérdeztem Viktort. Tóth-Gili Tamás érkezett hozzánk, ő a KSI, majd a Kaposvár játékosa volt. Minden poszton bevethető, mivel néhány játékos védőmunkájával nem igazán vagyok elégedett, ezen a poszton Tamás akár már tavasszal biztos csapattaggá válhat. Az első héten alapoztunk, sok kondiedzés volt műsoron. Jelenleg napi két edzésünk van, taktikai elemeket is gyakorlolunk. A hétvégén a BVSC otthonában szerepelünk. az látható, hogy a budapestiek jobb passzban vannak, mint mi, és ellenük mindig szoros mérkőzéseket játszottunk. Kemény szikrázó találkozóra számítok, ahol a tisztes helytállás akár a győzelmet is jelentheti - fejezte be Viktor.

A csapat további programja: Január 23. Miskolc, Január 30. Debrecen mindkét mérkőzés idegenben lesz. Az első idei hazai találkozó február 3.-án, a Szentes ellen lesz.

Nyilas László