Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Folytatódott a Mezei Futó Liga versenysorozat

Az elmúlt hétvégén a Szekszárdi Sportközpontban a második fordulóval folytatódott a négy állomásból álló Mezei Futó Liga. A PVSK atlétái közül az első fordulóhoz képest, ketten is jobban szerepeltek az első fordulóhoz képest.

A felnőtt női versenyben, Szabó Tünde, aki 2017, 2018 és 2020 országos bajnoka volt, a negyedik helyen zárt. A két fiú javított a legutóbbi eredményhez képest.
Freier Balázs vezetőedző a versenyről a következőket mondta. - Három versenyzővel vettünk részt, Szabó Tünde és Fritz László hat kilométeren indult. A ismét decemberi helyszínen volt a rendezvény, a labdarúgó stadionban szalagozták ki a pályát, a rajt és a cél is a stadionban volt, de közben a lelátó mögött is volt egy rész, amit teljesíteni kellett. Egy kör ezer méter volt a körök száma adta a 6000 és 8000 méteres távok hosszát. Fritz Laci 8. helye előrelépés a decemberi Liga versenyhez képest, amelyen tizedik volt, és idején is 11 másodpercet javított. Tünde helyezése az erős mezőnyben jónak mondható, hiszen a mostani versenyen egy debreceni hölgy is indult, aki múltkor nem volt itt, ő megelőzte Tündét. A harmadik versenyzőnk Lomb Ádám volt, aki a felnőtt mezőnyben indult, még csak 19 éves, és hat helyet javított a decemberi szerepléséhez képest. Ideje is nagyot javult, 1 perc 20 másodperccel jobb lett, mint a decemberi idő. Már az edzéseken éreztem, hogy jól fog szerepelni. Az ötödik helyezése örömteli.  
Úgy gondolom, hogy mind a három atlétánk most is jól teljesített. Tudjuk, hogy az első nyolc helyezettet pontozzák, és a négyből egy forduló eredményét ki lehet majd venni, nyilván a legrosszabb eredményt hozót, és így jön ki majd a végső helyezés. A Mezei Futó Liga harmadik fordulója 2021. március 6-án lesz Szombathelyen, a sorozat utolsó fordulóját pedig ugyanebben a hónapban rendezik. - fejezte be Freier Balázs.

Nyilas László