Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Ma ünnepli születésnapját Kersics Antal, judoedző

A PVSK judosportjának oszlopos tagja, aki nemcsak tanítja, de aktívan műveli is a sportágat. Huszonnyolc magyar bajnoki címmel eleve nem kell szégyenkezni, ám Kersics Antal már a negyedik X-en is túl járt, amikor a világbajnoki dobogót meghódította.

Tevékenységét nehéz röviden felsorolni, hiszen szervező, iskolai sportban közreműködő, az országos judosportban aktív résztvevőről van szó, aki mindent megtesz a sport népszerűsítéséért, köztük a fogyatékkal élők sportjáért is. Miközben igazi barát, gondos családapa, és segítőkész sportember, aki fegyelemmel párosult empátiával oktatja a sportág rejtelmeire a különböző generációkat. Kersics Antal 1963. január 6-án született Mohácson. Általános iskolába a pécsi Bártfa utcába járt. A dzsúdóval 1975-ben kezdett foglalkozni a Pécsi Sportiskolában, Benkő Jenőnél. Az iskola befejezése után négy évig Kecskeméten tanult, és a KSC-ben sportolt. Ezután 1985-ig a Budapesti Honvéd színeiben versenyzett. 1986 elején visszakerült Pécsre a PVSK-hoz, azóta itt dolgozik edzőként.

A PVSK 2009-ben munkásságát Aranygyűrű kitüntetéssel ismerte el. Ugyanebben az évben az „Év Masters sportolója” díjat is megkapta a Judo Szövetségtől.

Nyilas László