Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Budapesten versenyzett a hétvégén Storcz Júlia

A XVI. Hungarian Open 2020 versenyen vett részt a hétvégén sportlövő szakosztályunk kiválósága, Storcz Júlia. A háromnapos verseny eredménye nem úgy sikerült, ahogyan azt szerették volna, azonban fontos része volt a felkészülésnek.

A hétvége előtt nem voltak a legjobbak az előjelek, ugyanis versenyzőnknek ki kellett műteni két bölcsességfogát is, melynek a gyógyulási folyamata kissé elhúzódott. Ez rányomta a bélyegét a versenyt megelőző hetekre is, hiszen az edzésmunkájára is kihatott, ettől függetlenül Julcsi mindent megtett a hétvégén, hogy kihozza magából a maximumot.

Sportlövőnk az első két nap összeredménye alapján a 14. helyen zárt, így a döntőről sajnos lecsúszott, ugyanis az első nyolc helyezett jutott tovább a fináléba. A harmadik nap nagyon küzdelmesre sikerült, versenyzőnk ki is állt közben többször, ritmust kellett váltania, mire az utolsó sorozata olyanra sikerült, amilyenre szerették volna (104,5 köregység).

- A vasárnapi döntőhöz 622,5 körös eredmény kellett volna, amitől most elmaradtunk, viszont van még időnk bőven a következő versenyekig. Ezt most egy felkészülési állomásnak kell tekintenünk. Tovább dolgozunk és remélem, hogy hamar visszatér a magabiztossága is – értékelte a hétvégét Ablonczy Orsolya, szakosztályvezető.

Ez a háromnapos versenyterhelés most nagyon jót tett sportlövőnk felkészülésének, hiszen így még az EB-válogató versenyek előtt ki tudják küszöbölni az esetleges hibákat.

- Hosszú idő óta ez volt az első fontosabb verseny, és szerintem az első két nap ahhoz képest, ahogy az edzések zajlottak a héten, nem ment rosszul. Harmadik napra szerintem már elfáradtam, de ettől függetlenül jól éreztem magam, jó volt versenyezni – vélekedett a versenyről Storcz Júlia.